Бразильці дивилися дебати кандидатів на пост президента у кінотеатрі

9

Бразильці створили неповторну атмосферу, навіть під час перегляду політичних дебатів.

Бразильці дивилися дебати

Прихильники кандидата на пост президента Бразилії Луїса (Лули) Ігнасіу да Сілва орендували кінотеатр у Ріо-де-Жанейро для перегляду дебатів за участю свого фаворита. Під час розвитку суперечки політика-соціаліста із нинішнім главою уряду Жаїром Болсонару шанувальники першого не приховували своїх емоцій. Бразильці дивилися дебати з такими емоціями, наче це футбольний матч.

Бразильці дивилися дебати в ідеологічно вірному кінотеатрі

Але прихильники Лули орендували не перший кінотеатр, що попався. При виборі місця вони спиралися на нетиповий критерій — ідеологічний.

Адже боротьба Лули та Болсонару виходить за межі просто електоральних перегонів. Це протистояння лівих та правих, прогресивного соціаліста та консервативного націоналіста.

Тож електорат кандидата від Партії трудящих зняв кінотеатр, відомий своєю політичною історією. Заклад Armazem do Campo відомий у Ріо-де-Жанейро тісним зв’язком з Рухом безземельних робітників (MST).

Ця організація складається з бразильських селян, які агітують за справедливий розподіл матеріальних благ. Особливо у сфері надання права власності менш захищеним верствам населення.

Тоді як Болсонар є затятим противником MST. І навіть назвав активістів організації «терористами». Тому Armazem do Campo надав своє помешкання на знак солідарності з ідеями Лули.

Бразильці дивилися дебати, ніби футбольний матч

Але просто зібратись і дивитися дебати — це не по-бразильськи. Тому прихильники Лули перетворили кінотеатр на фан-зону. Перший поверх будівлі, відведений під магазин, вони завісили плакатами із зображенням свого кандидата.

А під час перегляду самих дебатів яскраво та емоційно реагували на майже кожну репліку політика-соціаліста. І рівень шуму співвідносний з тією звуковою підтримкою, яку бразильці формують на футбольних матчах.

Як видно на ролику, прихильники одягли єдину уніформу: червоні футболки із зображенням Лули. Багато що того дня нагадувало організацію футбольних фанатів, а не людей, які цікавляться політикою.

Читайте також:  У ДТП у Пакистані загинули 14 людей

Бразильці дивилися дебати з обвинувачень

Тим більше, градус емоцій піднімало і те, що переглядав електорат Лули. Адже під час дебатів кандидат у президенти, що сам глава уряду постійно обмінювалися звинуваченнями. Більш того, обстановка розпалювалася ще й через дуже наполегливу манеру мови Болсонару.

Найпоширенішими словами в ефірі стали verdade і falsidade. Тобто. “правда” і “брехня”. Справа в тому, що Лула протягом усієї кампанії будує свою риторику на протистоянні брехні Болсонару. А себе називає «кандидатом, який завжди каже правду».

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я