Більшість молодих турків хочуть виїхати за кордон

21

Якби їм дозволили, 63% молодих турків відвернулися від своєї батьківщини. Насамперед, вони незадоволені економічною політикою уряду та політикою щодо біженців.

 

Більшість молодих турків хочуть виїхати за кордон

Більшість молодих турків хотіла б залишити свою країну, згідно з результатами опитування. 63% виїхали б з Туреччини, якби надалася така можливість, йдеться у попередній публікації репрезентативного дослідження «Турецька молодь 2023», проведеного Фондом Конрада Аденауера. Майже половина назвала як основну мотивацію перспективу поліпшення умов життя. В опитуванні взяли участь люди віком від 18 до 25 років.

61,3% заявили, що під час навчання їм довелося зіткнутися з економічними проблемами. Майже всі опитані (98,4 %) бачать проблеми в Туреччині – щодо економічних умов, закону та правосуддя, безробіття, непотизму, корупції та хабарництва. Згідно з офіційними даними, інфляція в Туреччині нині становить 44%, а національна валюта втратила значну частину своєї вартості. Економісти звинувачують у цьому неортодоксальну економічну політику президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Більшість респондентів також явно незадоволені політикою уряду щодо біженців (91,8%). За даними ООН, у Туреччині перебувають майже чотири мільйони біженців, з них 3,4 мільйона – із сусідньої Сирії. Близько двох третин респондентів заявили, що біженців слід відправити назад до їхніх рідних країн, а близько 80 відсотків навіть назвали біженців небезпекою для майбутнього Туреччини.

Питання про біженців також домінувало у передвиборчій кампанії напередодні голосування до парламенту та на пост президента. І опозиція, і правляча ПСР вели передвиборчу кампанію, обіцяючи видалити біженців із Туреччини. Опитування було проведено до виборів.

Читайте також:  100 років Туреччини - нелюбима Ердоганом спадщина Ататюрка

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я