Бербок та Фезер вирушили в район землетрусу в Туреччині

34

Понад 47 000 загиблих та численні афтершоки: У районі турецько-сирійського кордону два німецькі міністри хочуть поговорити з постраждалими та тими, хто допомагає. Буде порушено критиковане всіма візове питання.

 

Бербок та Фезер вирушили в район землетрусу в Туреччині

Міністр закордонних справ Анналена Бербок (Зелені) та міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер (СДПН) хочуть сьогодні передати гуманітарні вантажі до південно-східного регіону Туреччини, який постраждав від землетрусу, а також отримати уявлення про становище людей. Бербок і Фезер вирушили до Газіантепу.

За словами представника Міністерства закордонних справ у Берліні, також заплановані переговори з представниками гуманітарних та неурядових організацій, які працюють у Туреччині та Сирії. У регіоні Кахраманмараш на північному заході, який також постраждав, міністри хочуть поспілкуватися з жертвами землетрусу та працівниками гуманітарних організацій у наметовому містечку.

Нові землетруси забирають життя

6 лютого два сильні землетруси сталися на південному сході Туреччини та на півночі Сирії. Епіцентр у кожному разі знаходився у південній турецькій провінції Кахраманмараш. Загинуло понад 47 000 людей, їх понад 41 000 у Туреччині.

Лише вчора регіон струсили нові землетруси магнітудою 6,4 та 5,8. Епіцентри знаходились у провінції Хатай, за даними обсерваторії землетрусів Канділлі у Стамбулі. Щонайменше троє людей загинули, понад 200 було доставлено до лікарень, повідомив увечері міністр внутрішніх справ Сулеман Сойлу. За його словами, кілька людей опинилися під завалами. На фото видно, як у момент землетрусу люди в паніці вибігають на вулиці. Землетрус відчувався у сусідніх провінціях, північ від Сирії і до Лівану.

За двома землетрусами були численні афтершоки. Це не були афтершоки сильних землетрусів двотижневої давності, – сказав віце-президент Туреччини Фуат Октай.

Читайте також:  Репер Coolio помер від наркотику фентанілу

Welthungerhilfe: Більше допомоги для сирійських жертв землетрусу

Незадовго до візиту міністрів Welthungerhilfe закликала збільшити допомогу потерпілим сирійцям. «Особливо на північному заході Сирії досі надходить дуже мало вкрай необхідної допомоги», – заявив генеральний секретар організації Матіас Могге в інтерв’ю берлінській газеті Deutsche Presse-Agentur.

За його словами, відкриття більшої кількості прикордонних переходів між Туреччиною та Сирією – це вже початок. Але тепер необхідно, нарешті, швидко і в достатній кількості доставити такі предмети допомоги, як вода, медикаменти, продукти харчування і намети.

Співробітники на місцях повідомили, що «вже вдруге люди в зонах сирійського землетрусу почуваються покинутою міжнародною спільнотою», – сказав Могге. Welthungerhilfe надає допомогу для виживання разом із місцевими партнерами, але потреба в ній величезна, сказав він. “Нам знадобляться сили, щоб допомогти жертвам землетрусу не тільки вижити, а й на першому етапі відновлення”, – прогнозує він.

Плануються бесіди з постраждалими та помічниками у наметовому містечку.

Бербок і Фезер хотіли відвідати аеропорт міста Газіантеп за два тижні після землетрусу, щоб дізнатися про можливі проблеми з доставкою допомоги. Саме тут мають бути передані турецьким службам з ліквідації наслідків стихійного лиха подальші вантажі допомоги від Федерального агентства з надання технічної допомоги Німеччині (THW).

З аеропорту здійснюється доставка допомоги для Туреччини, а також північного заходу Сирії, який також сильно постраждав. Спочатку було неясно, чи відбудеться зустріч із представниками турецького уряду.

Як відбувається процес спрощеного отримання візи?

Два німецькі міністри також планували відвідати один із знову відкритих центрів прийому віз та нещодавно створений мобільний пункт – автобус для прийому віз. Жертвам землетрусу видаватимуться тримісячні візи, щоб вони могли тимчасово пожити у близьких родичів у Німеччині.

Читайте також:  Ліві хочуть підтримати ХДС проти AfD

За даними Федерального міністерства закордонних справ, Німеччина видала дозволи на в’їзд «двозначній кількості» людей з Туреччини трохи більше ніж через тиждень після введення спрощеної процедури видачі віз. Наразі розглядаються додаткові заявки, йдеться у повідомленні.

Критика процедури була висловлена ​​у зв’язку з тим, що, незважаючи на обіцянку небюрократичної допомоги, для видачі віз потрібний паспорт і біометрична фотографія. Критики скаржаться, що їх часто неможливо отримати через руйнування.

Німеччина надала 58 мільйонів євро допомоги на сьогодні

На сьогоднішній день Німеччина надала 58 мільйонів євро допомоги постраждалим від землетрусу, зокрема 8,2 мільйона євро на матеріальні постачання, за даними німецького уряду. Сюди входить близько 200 наметів на дванадцять чоловік, а також обладнання для наметів, таке як похідні ліжка, спальні мішки, генератори, обігрів та освітлення наметів.

За даними федерального уряду, на сьогоднішній день в районі землетрусу знаходяться 52 рятувальники і чотири рятувальні собаки THW, 38 рятувальників і 3 рятувальні собаки НУО @fire, 43 рятувальники та 7 рятувальних собак ISAR Germany, а також федеральна поліція з 25 рятувальниками та 5 рятівними собаками . Їхні місії були завершені. Інші німецькі гуманітарні організації все ще перебувають на місці. Повного списку німецьких неурядових організацій, які там діють, відсутній.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я