Баєрбок і Колона хочуть тіснішої співпраці з Ефіопією

24

Під час поїздки міністра закордонних справ разом із її французьким колегою на Африканський Ріг основна увага приділяється мирному процесу у країні. Жителі Тиграю страждають від насильства та нестачі продовольства.

Баєрбок і Колона хочуть тіснішої співпраці з Ефіопією

Важливо, щоб Європа «показала своє обличчя та запропонувала тісне партнерство», заявила вчора міністр закордонних справ Анналена Баєрбок перед від’їздом до Ефіопії, де її супроводжуватиме її французька колега Катрін Колонна.

Німеччина та Франція хочуть зміцнити співпрацю з Ефіопією після укладання мирної угоди щодо проблемного регіону Тиграй.

Баєрбок заявила, що вони хочуть обговорити, «як Німеччина, Франція та Європейський Союз можуть підтримати шлях Ефіопії до миру, демократії та сталого розвитку для всіх ефіопів, який розпочався у 2018 році».

Враховуючи військові злочини, які, на думку ООН, були скоєні ефіопським урядом і Народним фронтом звільнення Тиграю (НФОП) у ході дворічного конфлікту, Баєрбок додала: «Ми знаємо з власного досвіду, що шлях до світу рідко буває прямим, і що примирення зі злочинами в галузі прав людини є необхідною умовою для миру».

Баєрбок та Колона спочатку хотіли зустрітися у столиці Аддіс-Абебе з президентом Сахле-Ворк Зевде, яка з 2018 року є першою жінкою-главою держави. Після цього, серед іншого, було заплановано зустріч із прем’єр-міністром Абієм Ахмедом.

У листопаді уряд Ефіопії уклав мирну угоду з Народно-визвольним фронтом Тигру (НОФТ). За даними ООН, з листопада 2020 року в ході бойових дій загинуло кількасот тисяч людей. Незважаючи на заборону, TPLF тримався подалі від столиці. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), близько 89% із семи мільйонів жителів Тиграю не мають нормального доступу до продовольства. Майже кожна третя дитина в регіоні страждає від недоїдання.

Читайте також:  Фонди обов'язкового соціального страхування з дефіцитом до кінця вересня

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я