Байден прощається з Ірландією

34

Святкування Страсної п’ятниці, відстеження сімейної історії та безліч емоційних моментів: Президент США провів кілька днів на батьківщині своїх предків.

 

Байден прощається з Ірландією

Відвідавши місце паломництва Богоматері Нок та виступивши з промовою перед собором у Балліні на заході Ірландії, президент США Джо Байден у п’ятницю попрощається зі Смарагдовим островом. Регулярно відвідуючи церкву, Байден є лише другим католиком у Білому домі після Джона Ф. Кеннеді.

Але, крім своєї віри, політик-демократ також має сімейний зв’язок із молельним будинком у графстві Мейо, який стане місцем його останньої вечірньої промови: Один із предків Байдена колись доставив 27 000 цеглин для колон нефа собору Святого Мердаха. «З виручених коштів він зміг сплатити переїзд до Америки для себе та своєї сім’ї», повідомляє Білий дім.

Байден пишається ірландською спадщиною

Президент США вніс особистий штрих у свою поїздку, яка розпочалася зі святкування 25-ї річниці Угоди Страсної п’ятниці у Північній Ірландії. Він пишається своєю ірландською спадщиною і вирушив на пошуки слідів в історії своєї родини. Сьогодні 80-річний старий планує відвідати культурний та генеалогічний дослідницький центр. Він також відвідає хоспіс для вмираючих.

Для отця Кірана Холмса, одного з трьох священиків собору Святого Муредаха у Балліні, візит президента США – «великий момент», як він сказав в інтерв’ю Deutsche Presse-Agentur. “Він показує, що Ірландія дала світу”, – сказав священнослужитель.

Батько Кіран вважає, що Байден використовує свою промову, щоб вказати на те, що Ірландія колись була країною еміграції, а тепер натомість приймає безліч людей, що потребують. «Нам потрібна була допомога, тепер вона потрібна іншим», – сказав священик, який планує подати документи з історії сім’ї президента США.

Читайте також:  Які зараз плани у Китаю

Байден посилається на американо-ірландську дружбу

Те, що в його очах Ірландія та США мають загальну глибоку оцінку свободи та людської гідності, Байден уже дав зрозуміти вчора ввечері під час промови на банкеті у Дублінському замку. Раніше, виступаючи в парламенті в Дубліні, Байден послався на американо-ірландську дружбу і наголосив на внеску ірландських іммігрантів у суспільство США.

Виступ у Балліні – єдиний випадок, коли президент США звернувся безпосередньо до народу Ірландії. Передбачається, що його виступ на смарагдовому острові може бути спрямований на численних виборців США, які мають тут коріння. Близько 10% всіх американців мають ірландське коріння.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я