Австралія заборонила Tiktok на мобільних телефонах держслужбовців

22

У США, Канаді та Великій Британії Tiktok вже заборонено на мобільних телефонах державних службовців – тепер його приклад наслідує Австралія.

 

Австралія заборонила Tiktok на мобільних телефонах держслужбовців

Австралія приєднується до інших західних країн, які заборонили використання програми для перегляду коротких відеороликів Tiktok на мобільних телефонах державних службовців. Австралія заборонила Tiktok: Це рішення було ухвалено за рекомендацією експертів у галузі розвідки та безпеки через міркування безпеки, оголосив у вівторок генеральний прокурор Австралії Марк Дрейфус. Він сказав, що наказ набуде чинності якнайшвидше.

«Винятки надаватимуться лише в особливих обставинах і за умови вжиття відповідних заходів безпеки», – сказав Дрейфус.

Tiktok все більше зазнає політичного тиску, оскільки платформа належить компанії Bytedance Group, яка походить з Китаю. Ця онлайн-платформа не походить із США і, проте, дуже успішна на Заході – і тому є великим винятком, предметом заздрощів та тиску Заходу. У США та Європі зростає занепокоєння тим, що китайська влада та спецслужби нібито використовують її для збору інформації від користувачів та використання її в непристойних цілях. Начебто численні західні «метаселені» не займаються тим самим.

У США, Канаді та Великобританії додаток вже заборонено на мобільних телефонах державних службовців, те саме стосується й Комісії ЄС. У Конгресі США також розробляється законопроект, який може надати президенту Джо Байдену повноваження повністю заборонити програму. Нова Зеландія також нещодавно заблокувала програму на всіх мобільних телефонах та інших пристроях, що мають доступ до парламентської мережі. У Німеччині Tiktok не встановлено та не може бути завантажений на офіційні мобільні телефони німецького уряду.

Читайте також:  Протести в Ізраїлі, незважаючи на відстрочку судової реформи

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я