Американські військові вбили ключового лідера ІД у Сомалі

30

Американські війська у Сомалі вбили одного з найважливіших лідерів терористичного ополчення ІД у регіоні. Операція на півночі країни призвела до загибелі Білала аль-Судані та ще близько десяти прихильників екстремістів, оголосив Білий дім.

Аль-Судані був «ключовим гравцем та посередником глобальної мережі» ІГ. До приєднання до ІД він працював на ісламістське терористичне ополчення «Аш-Шабааб». Уряд США надав конкретних деталей про характер військової операції.

Однак у ході операції ніхто з американських солдатів чи цивільних осіб не був убитий чи серйозно поранений, йдеться у повідомленні. Насправді метою операції було захоплення аль-Судані. Однак, зрештою, це виявилося неможливим через «реакцію ворожих сил». Сама операція була ретельно відрепетирована американськими військами наперед.

США підтримують Сомалі у боротьбі з ісламістами, зокрема за допомогою безпілотників. Держава на Африканському Розі, яка перебуває в стані кризи, з населенням близько 16 мільйонів людей вже багато років зазнає терористичних атак та інших актів насильства, особливо з боку «Аш-Шабааб». Ледве менше року тому американські військові вбили в Сирії тодішнього лідера ІГ Абу Ібрагіма аль-Хашімі аль-Кураші.

Читайте також:  Глава ООН з прав людини вивчає ситуацію у Венесуелі та зустрічається з Мадуро

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я