12 загиблих у тисняві на стадіоні в Сальвадорі

35

Під час футбольного матчу в Сальвадорі біля входу в будівлю зібрався натовп, і почалася паніка. Щонайменше дванадцятеро людей загинули. Керівництво країни оголосило проведення нещадного розслідування.

 

12 загиблих у тисняві на стадіоні в Сальвадорі

Щонайменше дванадцять людей загинули внаслідок масової тисняви ​​та паніки під час футбольного матчу першого дивізіону у Сальвадорі. Ще близько 100 людей доставили до лікарень, деякі з серйозними травмами, після інциденту на стадіоні «Кускатлан» у столиці Сан-Сальвадора, як повідомила в суботу влада центральноамериканської країни.

Президент Сальвадора Найіб Букел оголосив про проведення всебічного розслідування причин події. “Розслідування проводиться щодо всіх: команди, менеджерів, стадіону, квиткової каси, ліги, федерації тощо”, – заявив Букеле в Твіттері пізно ввечері в суботу. «Хто б не був винним, він не залишиться безкарним».

Згідно з початковою інформацією від поліції, паніка виникла, коли вболівальники намагалися потрапити на стадіон.

Відкриті питання про причини тисняви

Начальник поліції країни Маурісіо Арріаза Чікас заявив сальвадорській газеті “Діаріо ель Мундо”, що причини паніки мають бути з’ясовані “до найдрібніших деталей”. Наразі з’ясовується роль, яку відіграла система електронного квитка. З одного боку, квитки часто перепродували, з іншого боку, в районі стався збій інтернету, що додатково сповільнило прийом заявок. За словами поліції, вони також з’ясовують, чому було відкрито лише один із двох входів на південній стороні стадіону.

Поліція закрила входи після сьомої години вечора і не пускала вболівальників, які заплатили за вхід, розповіла газеті La Prensa Gráfica жінка, яка опинилася в центрі натовпу. «Там були діти та люди похилого віку, нам буквально довелося знести ворота, щоб вийти на повітря, тому що людей було дуже багато, і ми задихалися».

Читайте також:  Доставка багажу на Еверест перед сезоном затримується

За словами начальника поліції Арріази Чікас, таким чином у натовпі зібралося від 400 до 500 осіб, щоб переглянути гру. «Дехто впав, залишився лежати і більше не міг дихати, – сказав начальник поліції. “Зрештою, це призвело до загибелі людей”.

Газета описала натовп на узбіччі матчу між ФК “Аліанса” та CD FAS як “людську лавину”. Матч було припинено, щоб полегшити роботу рятувальних служб.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я