Жаїр Болсонару не хоче бути лідером опозиції

19

За два дні до закінчення терміну своїх повноважень, у день Нового року, Болсонар разом із сім’єю полетів до США. Наразі бразильський екс-президент, очевидно, планує своє повернення.

 

Жаїр Болсонару не хоче бути лідером опозиції

Екс-президент Бразилії Жаїр Болсонару каже, що не хоче стати лідером опозиції у своїй рідній країні. Але він працюватиме зі своєю партією і вестиме за неї кампанію, сказав Болсонару в інтерв’ю CNN Brasil у середу (за місцевим часом) перед запланованим поверненням до американської країни зі США. Наприклад, він хоче проїхати Бразилією та поспілкуватися з прихильниками.

CNN Brasil показав, як Болсонаро фотографується із прихильниками в аеропорту Орландо та проходить контроль безпеки. Канал висвітлює повернення Болсонару, який мав прибути до столиці Бразилії у четвер вранці (за місцевим часом).

Правий Болсонару зазнав поразки від лівого політика Луїса Інасіу Лули да Сілви у другому турі виборів президента у жовтні 2022 року. За два дні до закінчення терміну своїх повноважень у Новий рік Болсонару разом із сім’єю вилетів до США, де й перебуває з того часу. За повідомленнями ЗМІ, він звернувся за піврічною туристичною візою.

8 січня прихильники Болсонару, які не хотіли визнавати перемогу Лули на виборах, увірвалися до Конгресу, резиденції уряду та Верховного суду до Бразиліа, завдавши значної шкоди. Верховний суд, розташований у столиці, розслідує справу про «інтелектуальне авторство» та роль Болсонару, серед іншого.

Читайте також:  Британський медіарегулятор зафіксував порушення правил мовлення з боку RT

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я