Бах критикує “негативну реакцію” на рішення щодо Росії

17

Існує критика, особливо з боку західних країн, що МОК хоче дозволити спортсменам із Росії та Білорусі повернутися. Президент МОК Бах говорить про «подвійні стандарти».

 

Бах критикує «негативну реакцію» на рішення щодо Росії

Президент МОК Томас Бах розкритикував політичне неприйняття рішення про повторний допуск російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань, назвавши його «гідним жалю».

“Виконавча рада МОК обговорила реакцію на наші рекомендації у вівторок”, – сказав голова Міжнародного олімпійського комітету. «При цьому ми наголосили на деяких негативних реакціях, особливо з боку деяких європейських урядів».

Він сказав, що може тільки повторити те, що Олімпійський рух та всі зацікавлені сторони ясно дали зрозуміти раніше: «На жаль, деякі уряди не хочуть поважати ні більшість в Олімпійському русі та всіх зацікавлених сторін, ні автономію спорту, яку вони вихваляють та вимагають від інших країн у незліченних промовах, резолюціях ООН, заявах ЄС та з будь-якого іншого приводу».

Бах: «Подвійні стандарти»

Вищий німецький чиновник говорив про «подвійні стандарти, з якими ми зіткнулися під час наших консультацій». Однак, за його словами, дискусії та реакція олімпійського руху ясно показали, що ці втручання уряду «зміцнили єдність олімпійського руху».

«Усі залучені сторони ще раз дають зрозуміти: уряди не можуть вирішувати, які спортсмени можуть брати участь у тих чи інших змаганнях. Це було б кінцем світового спорту, яким ми знаємо його сьогодні», – підтвердив Бах. «Учасники олімпійського руху дуже стурбовані такою політизацією спорту».

Німеччина також виступила проти рекомендації виконкому МОК дозволити російським та білоруським спортсменам повернутися до участі у міжнародних змаганнях. З цим пов’язані критерії, які мають гарантувати нейтральність спортсменів із цих двох країн.

Читайте також:  Дедалі більше випадків нападу з політичних мотивів

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я