«Жінки. Мир. Безпека»: як резолюцію 1325 впроваджувати на місцевому рівні навчали у Рівному

7

Тренінг з локалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека» відбувся у Рівному для представників консультаційно-дорадчих органів територіальних громад.

Упродовж двох днів учасники вивчали як усе це впроваджувати на місцевому рівні.

Складали плани заходів щодо подолання безпекових викликів і планували гендерно орієнтовані послуги для вирішення проблем та задоволення потреб цільових груп, які найбільше постраждали від війни.

До участі у тренінгу долучилися представники консультаційно-дорадчих органів обласних військово-цивільних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, представники управлінь праці та соціального захисту населення, громадських об’єднань та ініціативних груп територіальних громад Рівненщини.

Представник Апарату Урядової уповноваженої з питань гендерної політики Анатолій Досич – презентував «Актуальні завдання органів вдали та органів місцевого самоврядування у сфері формування та реалізації державної ґендерної політики: 2022 року».

Тренерки Марія Дмитрієва та Елла Ламах розкрили наступні теми:

Виклики та загрози для різних цільових груп, які виникли внаслідок повномасштабного вторгнення рф на територію України
Складові людської безпеки. Ідентифікація та реагування на безпекові виклики в стратегіях, програмах та планах дій різного спрямування
Оновлений НПД 1325: основні підходи до формування змін, напрями, за якими внесено відповідні зміни
Міжнародні стандарти та документи Резолюції РБ ООН 1325 «Жінки, мир, безпека»
Синергія міжнародних та національних документів
Врахування положень Оновленого НПД 1325 «Жінки, мир, безпека» у локальних планах та програмах: методологія, підходи, врахування міжсекторальної взаємодії.
Створення гендерно-чутливих послуг на місцевому рівні. Проблеми, успішні практики
Моніторинг та оцінка. Міжнародні та національні інструменти. Відображення процесу моніторингу в НПД 1325. Врахування підходів здійснення моніторингу у локальному 1325.
Співпраця органів влади та органів місцевого самоврядування з громадянським суспільством, залучення їх до процесу прийняття рішень
Співпраця з міжнародними партнерами та партнерами з розвитку на регіональному рівні.

Читайте також:  Рівненщина знову отримала медикаменти та харчі від благодійників з Європи

Наш дороговказ – Цілі сталого розвитку. Конвенції, резолюції, Національний план дій та інші документи – підсилюють Резолюцію 1325 – «Жінки. Мир. Безпека» – яка стала важливою для України від початку війни 2014 року.

Захід відбувся у рамках проєктів Пакту: «Жінки України: залучені, спроможні, незламні», що фінансується Урядом Канади та «Жіноче лідерство: на шляху відновлення України», що впроваджується завдяки допомозі Великої Британії від Уряду Великої Британії.

Виражені думки не обов’язково відображають офіційну політику уряду Великої Британії або Канади.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я