Зенітники та артилеристи готові зустрічати ворога на кордоні Рівненщини з Білоруссю (фото)

24

Військовослужбовці рівненської бригади територіальної оборони ефективно використовують зенітно-артилерійський комплекс С-60. Тож максимальна готовність Збройних Сил України до відбиття можливого нападу агресора на північному напрямку з території білорусі – запорука того, що ворог сюди не сунеться.

Стрілець-навідник комплексу С-60 Олексій за два дні після повномасштабного вторгнення повернувся в Україну з-за кордону, аби зі зброєю в руках захищати свій дім. Чоловік запевняє, що всі військовослужбовці, які тут боронять землю, максимально вмотивовані, а тому не відступлять ні на крок з рідної землі. У своїй роботі використовують зенітно-артилерійський комплекс С-60.

«Це дуже ефективна гармата. Вона в нас встановлена на базу високопрохідного автомобіля, може заїхати скрізь та за будь-яких погодних умов. На відстані до 7 кілометрів з коректуванням вогню техніка білоруська чи то російська буде уражена на 100%. Я знаю тут кожне дерево, кожен кущик – ворогу тут не пройти», – розповів Олексій.

Довідково: зенітно-артилерійський комплекс С-60 використовує зенітні гармати АЗП-57 калібру 57 мм. Призначений для знищення повітряних цілей на висоті до 6000 м, а також наземних, зокрема, броньованих цілей на дальності до 12 000 м. Для знищення повітряних цілей використовуються унітарні постріли з осколковими трасуючими снарядами, а для знищення наземних броньованих цілей – унітарні постріли з бронебійними трасуючими снарядами. Осколкові снаряди оснащуються розташованим у бойовій частині детонатором із самоліквідатором.

За матеріалом АрміяInform

Читайте також:  Євангельська церква ФРН сперечається про постачання зброї Україні

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я