Зеленський закликав українців підтримати солдатів

24

Українці мають більше робити для своїх солдатів, вважає їхній президент. Особливо в глибинці, воїнам потрібно більше співчуття та підтримки. Новини з першого погляду.

Війна в Україні: Зеленський закликав українців підтримати солдатів

Президент України Володимир Зеленський закликав своїх співгромадян підтримати солдатів своєї країни у війні проти російського агресора. Хоча деякі бойові дії відбуваються далеко на передовій, війна та її учасники у глибинці не повинні бути віддалені від постійної уваги. «Ситуація на фронті завжди у центрі нашої уваги», – сказав він учора у своєму вечірньому відеозверненні.

Зеленський: Будь ласка, підтримайте наших солдатів

«Неправильно і несправедливо, коли наші солдати, що повертаються з фронту, відчувають, що для багатьох у тилу війна вже закінчилася», – сказав Зеленський. Він мав на увазі насамперед тих, хто живе далеко від зон бойових дій і «подумки знаходиться далеко від окопів». Україна чинить опір вторгненню сусідньої Росії з лютого минулого року.

«Сьогодні, як і рік тому, ви не можете подумки відійти від війни, навіть якщо реальні бойові дії географічно знаходяться далеко для багатьох людей завдяки нашим солдатам», – сказав Зеленський. «Дорогі українці, будь ласка, підтримуйте наших солдатів, коли можете». За його словами, солдати, які повертаються з бойових дій, потребують будь-якої підтримки з боку населення.

Київ: серія російських атак відбита

Українські війська в неділю відбили, за їхніми словами, близько 50 атак російських підрозділів на різних ділянках фронту на сході країни. За даними Генштабу в Києві, атаки були зосереджені навколо міст Лиманськ, Бахмут, Авдіївка та Маріїнськ. Російські підрозділи знову зазнали великих втрат. Інформація не може бути підтверджена незалежно.

Російські військові вже кілька тижнів намагаються прорвати практично непохитну лінію фронту на сході України.

Читайте також:  Нові атаки російських безпілотників на Київ

Муніципальні служби залишають зруйноване село

За наказом української армії співробітники всіх муніципальних служб змушені залишити невелике місто Авдіївка на сході країни, яке було зруйноване збройними силами Росії. На жаль, Авдіївка все більше перетворюється на місце із постапокаліптичних фільмів», – цитує в неділю українське агентство «Уніан» військового начальника Віталія Барабаша. Через постійні обстріли місто перетворилося на місячний пейзаж».

В результаті, за його словами, було ухвалено рішення евакуювати співробітників комунальних служб, які досі підтримували життєздатність міста. «Я настійно рекомендую залишити місто, тому що російські ракети та снаряди не шкодують нічого і нікого», – сказав Барабаш.

До війни в Авдіївці мешкало близько 32 000 осіб. Це невелике місто розташоване всього за кілька кілометрів на північ від великого міста Донецька, яке контролює Росія. Протягом кількох днів Авдіївка була у центрі важких російських атак. Після невдалих атак під Бахмутом російські військові перенесли акцент своїх атак на Авдіївку, згідно з українськими даними.

Росія: український безпілотник вибухнув у селі

Безпілотник, ймовірно, запущений з території України, впав і вибухнув майже за 200 кілометрів на південь від Москви в неділю, згідно з російськими повідомленнями. Троє людей отримали поранення внаслідок вибуху в селі Кіріїв під Тулою, повідомило державне інформаційне агентство Тасс. Кільком будинкам було завдано значної шкоди. Цю інформацію також не вдалося перевірити.

За даними російських слідчих, безпілотник був Ту-141 «Стриж» («Берегова ластівка»). Цей безпілотник, розроблений у 1970-х роках, спочатку використовувався для розвідки, але, як кажуть, переробили українські збройні сили в так званий безпілотник-камікадзе.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я