“Зелені” підтримують базову допомогу на дитину

13

З 2025 року базова допомога на дитину (Kinderzuschlag) та інші державні допомоги повинні бути об’єднані у базову допомогу на дитину (Kindergrundsicherung).

 

«Зелені» підтримують базову допомогу на дитину

Лідери парламентських груп «зелених» у федеральному уряді та урядах земель підтримали ідею базової допомоги на дитину, незважаючи на розбіжності у світлофорній коаліції. Ця концепція є важливим складовим елементом у боротьбі з дитячою бідністю, заявили «зелені» у суботу після дводенних консультацій у Ганновері. За словами Лізи Паус, федерального міністра у справах сім’ї, 2,8 мільйона дітей та підлітків живуть у злиднях або перебувають під загрозою бідності.

З 2025 року базова допомога на дитину (Kinderzuschlag) та інші державні допомоги повинні бути об’єднані у базову допомогу на дитину (Kindergrundsicherung). Зелені та ВДП вже кілька тижнів сперечаються про вартість проекту. Паус заявила про потребу у дванадцяти мільярдах євро, оскільки вона також хоче підвищити допомогу.

«Дитяча бідність – це не лише ганьба для нашої країни, а й важка запорука для нашого суспільства. У тих, хто росте у злиднях, менше шансів на хорошу шкільну освіту, кваліфіковану підготовку, безтурботне життя», – сказала Паус. «Базова допомога на дитину – це одна з найкращих інвестицій у майбутнє, і кожен євро, який вона коштує, окупається подвійно та втричі».

Лідер парламентської групи «зелених» Брітта Хассельман сказала, що прожитковий мінімум, розрахований для дітей, повинен гарантувати молодим людям справедливі можливості для соціальної та культурної участі: «Кожен євро добре інвестується для цього». Детлєв Шульц-Хендель, голова парламентської групи «зелених» у земельному парламенті Нижньої Саксонії, закликав ВДП до руху. Він підкреслив, що базова допомога на дитину була включена до коаліційної угоди федерального уряду.

Читайте також:  Партії у Бремені борються за кожен голос до кінця

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я