Заборонити викладання сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності

28

Губернатор Флориди може дати фору Дональду Трампу у передвиборчій кампанії – і вже показує потенційним виборцям, чого від нього чекати після ухвалення закону «Не кажи гей».

ДеСантіс: заборонити викладання сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності

Губернатор Флориди Рон ДеСантіс хоче заборонити викладання в школах питань сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності для різного віку. Таке викладання буде дозволено лише в тому випадку, якщо воно «спеціально вимагається» правилами освіти штату – або є частиною факультативних занять із статевого виховання чи інших предметів здоров’я згідно з постановою.

За повідомленнями ЗМІ, цей законопроект буде винесено на голосування на наступному засіданні найвищого органу штату з питань освіти 19 квітня.

Білий дім: «Тривожна та небезпечна тенденція»

Прес-секретар Білого дому Карін Жан-П’єр у середу назвала цей крок «абсолютно неправильним». Але вона сказала, що Флорида не самотня у своїх зусиллях. За словами Жан-П’єр, ці правила є «частиною тривожної та небезпечної тенденції» прийняття анти-ЛГБТКI та антитранс-законів по всій країні.

У вівторок, за повідомленнями ЗМІ, у штаті Оклахома палатою законодавчих зборів було також прийнято аналогічний законопроект, який у разі набуття чинності заборонить викладання питань сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності з дитячого садка до п’ятого класу.

«Не кажи «гей»

У Флориді таке викладання вже повністю заборонено з дитячого садка до третього класу. Ця заборона випливає з ухваленого минулого року закону, який противники називають “Не кажи “гей””. Тепер ця заборона буде поширена на решту вікових груп. «Немає жодних причин, через які викладання питань сексуальної орієнтації чи гендерної ідентичності має бути частиною системи державної освіти з дитячого садка до 12 класу. Повна зупинка», – сказала представниця ДеСантісу телеканалу ABC.

Читайте також:  Американські військові вбили ключового лідера ІД у Сомалі

Говорять, що ДеСантіс має президентські амбіції. Але 44-річний чоловік ще не оголосив про свою кандидатуру. Якщо він балотуватиметься, то спочатку йому доведеться перемогти на внутрішньопартійних праймерізах проти колишнього президента Дональда Трампа.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я