Єгипет не пустив комісара Німеччини з прав людини

18

Комісар Німеччини з прав людини Луїза Амтсберг хотіла поговорити про це в Єгипті – але поїздку було скасовано. Ймовірно, через надмірну активність Німеччини.

 

Єгипет не пустив комісара з прав людини

Єгипетський уряд скасував запланований візит до Каїру уповноваженого з прав людини Німеччини Луїзи Амтсберг – очевидно, через роздратування щодо діяльності Німеччини в галузі прав людини. Єгипет не пустив комісара: «В’їзд було зупинено дипломатичними каналами і скасовано чи не дозволено єгипетською стороною», – дізналося в середу Deutsche Presse-Agentur з урядових кіл у Берліні.

Згідно з повідомленням, останніми тижнями «зелений» політик хотів вирушити до північноафриканської країни з делегацією для переговорів, зокрема, про ситуацію з правами людини в Єгипті. Єгипетська сторона не назвала офіційну причину такого кроку, повідомляє Берлін. Однак, ймовірно, це була реакція на діяльність Німеччини на Всесвітній кліматичній конференції COP27 у листопаді.

На двотижневій конференції ООН у Шарм-ель-Шейху, Єгипет, Німеччина пропагувала права людини, провівши низку заходів та запросивши кілька високопоставлених гостей. За організаторами нібито стежили охоронці у цивільному – німецька делегація поскаржилася господарям, що за ними стежать та їх знімають у павільйоні.

Критика ситуації з правами людини у Єгипті

Такі організації, як Amnesty International та Human Rights Watch, неодноразово описували ситуацію з правами людини в Єгипті як катастрофічну. За оцінками, 60 000 осіб було затримано з моменту приходу до влади президента Абдель Фаттаха аль-Сісі у 2013 році. Регулярно надходять повідомлення про переповнені в’язниці, тортури, несправедливі масові суди та страти. Уряд оголосив про покращення ситуації, але зауваження, наприклад, з Німеччини, у деяких випадках були грубо відкинуті.

Луїза Амтсберг є уповноваженим федерального уряду з прав людини із січня 2022 року. Скасування її поїздки, мабуть, є виразом напруженої атмосфери у відносинах між Каїром та Берліном. За словами спостерігачів у Каїрі, єгиптяни “з побоюванням” ставляться до двосторонніх відносин.

Читайте також:  Більшість громадян Німеччини незадоволені урядом

Останніми днями COP27 міністру закордонних справ Анналені Бербок (зелені) було відмовлено у зустрічі з її єгипетським колегою Самихом Шукрі. Зустріч між ними не відбулася. Із Амтсбергом не вдалося зв’язатися для коментарів.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я