Який термос краще?

32
термос

Термос – це необхідний предмет практично для кожної родини. Він виручає в дорозі, на відпочинку, в поході і навіть на роботі. Вибір термосів величезний, і в зв’язку з цим, багато губляться в здогадах: який термос краще? Дійсно як вибрати термоемкості для їжі і напоїв правильно, щоб він довго служив, зберігав температуру вмісту, та ще й радував око?

Для початку варто визначитися, за яким типом можна відрізнити один термос від іншого.

Типажі

Щоб вибрати кращий термос, варто спочатку визначитися, для чого він вам потрібен. Наприклад, для домашнього використання підійде універсальний пристрій з широкою шийкою і великим об’ємом.

Якщо ж термос розрахований на зберігання як напоїв, так і їжі, вибирайте судковие конструкції, вони добре утримують температуру і рідких і твердих страв.

Найякіснішими і довговічними вважаються вакуумні термоси. Вони довше зберігають температуру вмісту (в порівнянні з іншими виробами) і мають більший термін експлуатації.

Тип корпусу

Видів вироби буває кілька. Діляться вони на універсальні, судковие, з кришкою-помпою і «кулі». Який термос краще з представлених? Однозначної відповіді немає.

«Куля»

Наприклад, термос «куля» ідеальний для рідин. Як правило, такі вироби тримають температуру близько 4 годин, в них зручно наливати гарячий чай або кава і брати з собою в дорогу. Найчастіше це металеві конструкції з легко відкручується клапаном. Також в «кулю» зручно наливати перші страви, щоб в обідню перерву перелити вміст в тарілку і утамувати відчуття голоду. Так що сміливо можна сказати, що «куля» – це кращий термос невеликого обсягу для рідин.

Універсальні

Універсальні термоси можна відрізнити від інших по їх широкому шийки. Універсальні – значить, розраховані як для рідких, так і для твердих напоїв і страв. Найчастіше така ємність оснащується подвійною пробкою, що в кілька разів збільшує показники герметичності.

Читайте також:  NotCoin що це? Криптовалюта TON від Telegram

Універсальні термоси – це найчастіше досить великі ємності з ручкою. Кришка – це ще й чашка, що дуже зручно на природі або в дорозі. Так що, відповідаючи на питання «Який термос краще?», Можна сміливо сказати, що для пікніка, виїзду за місто, для дачі або відпочинку на природі краще всього вибирати саме універсальну конструкцію.

Судкові

Судковие термоси найчастіше виготовляються з пластика, призначеного для харчових продуктів. У цих ємностей не сильно великий обсяг, але щільна герметичність і високі показники стійкості до високих температур. Судковие конструкції розраховуються приблизно на три страви, так як в них кілька окремих відсіків для їжі і напоїв.

З кришкою – помпой

Такі термоси розраховані тільки на напої. Найчастіше це досить великі ємності, розраховані на покупку туристами, люблячими відпочивати на природі. Завдяки помпі, ємність не вимагає постійного відкручування кришки, завдяки чому температура напоїв зберігається набагато довше. Так що замислюючись, який термос краще взяти з собою в похід для напоїв, зупиніть свій вибір на конструкціях з кришкою-помпою.

Матеріал колби

Від вибору матеріалу залежить те, наскільки довго буде підтримуватися температура вмісту термоса. Сам посудину захищений товстими стінками від зовнішнього температурного впливу, а ось колба може бути виконана в абсолютно інший варіації і з інших варіантів.

Сталь

В по-справжньому хороших термосах рідко можна зустріти сталеву колбу. Причини полягають у можливому утворенні іржі, підвищенні ваги всього виробу, налипання частинок чаю і кави. Хоча перевага у цього матеріалу теж є: сталь дуже міцна.

Якщо говорити про нержавіючої сталі, то такі термоси мають великий термін експлуатації, не вбирають запахи і стійкі до механічних пошкоджень. Плюс також в тому, вироби з нержавіючої сталі легко відмити, навіть якщо використовувати звичайну ганчірку.

Читайте також:  Невропатолог у Києві: де знайти хорошого фахівця та як підготуватися до прийому?

Скло

Скляні колби відрізняються високими показниками утримання тепла, але їх головний мінус – це, звичайно ж, крихкість. Тому не варто такий термос брати з собою на природу. Краще помістити його в термосумку і носити на роботу або навчання, але звертатися при цьому з обережністю.

Кришки й самі термоси з загартованого скла найчастіше випускаються невеликого розміру. Вони призначені в основному для однієї порції напою, тому їх зручно використовувати також, як і термоси з колбою зі звичайного скла.

Підводячи підсумок, зауважимо, що не варто роздумувати над тим, який термос краще. Визначтеся з метою його покупки і тоді дійте згідно з наведеними вище рекомендаціями.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я