Який розмір аліментів на дитину у Латвії?

93

Батько, який не живе разом із дитиною, зобов’язаний платити аліменти. Який їх мінімальний розмір і що можна зробити, щоб дитина отримувала більше?

Відповідно до частин першої та п’ятої статті 179 Цивільного закону, обов’язком батьків є утримання дитини відповідно до своїх можливостей та майнового становища. Ця відповідальність лежить на батькові і матері доти, доки дитина не зможе сама себе забезпечити. Суперечки щодо аліментів вирішує суд.

Мінімальний розмір утримання, який кожен з батьків зобов’язаний забезпечити дитині, незалежно від її здатності утримувати дитину та матеріальний стан, визначається Кабінетом міністрів з урахуванням мінімальної місячної заробітної плати та віку дитини.

Це означає, що батько дитини зобов’язаний виплачувати аліменти як мінімум у встановленому державою мінімальному розмірі, який на даний момент становить 186 євро.

Якщо батько (мати) дитини не виплачує аліменти у необхідному розмірі, інший батько може звернутися до суду з позовом про стягнення аліментів до досягнення повноліття дитиною. Якщо розмір аліментів є мінімальним встановленим країни, позивач ні доводити необхідність цієї суми. Якщо потрібний більший розмір аліментів, позивач зобов’язаний обґрунтувати цю суму та документально підтвердити, чому саме така сума потрібна на місяць на дитину.

Після досягнення дитиною повноліття він самостійно подає заяву до суду. Дитина може вимагати аліменти від батька, якщо вона не містить себе (не працює).

.

Читайте також:  У Латвії закрили канал «Дощ»: що робитиме редакція?

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я