Як вступити до Гарварду: умови та особливості для абітурієнтів

23

Гарвардський університет – престижний навчальний заклад у США. Вступити до Гарварду можуть абітурієнти з усього світу. Як це зробити, розповіли офіційні сайти Harvard College.

Як вступити до Гарварду після школи

Гарвардський університет було засновано 1636 року. Це один із найстаріших і найпрестижніших навчальних закладів США, який входить до Ліги плюща (об’єднує 8 елітних приватних вишів країни з високою якістю освіти). У Гарварді близько 4 тисяч викладачів і понад 20 тисяч студентів. Це не закритий заклад. Вступити до Harvard College можуть талановиті абітурієнти з усього світу.

Як не існує типового студента Гарварду, так немає і його ідеального студента, підкреслює приймальна комісія вишу. Враховуються академічні досягнення вступника, громадська діяльність, особисті якості та життєвий досвід. Ці критерії однакові для всіх.

Читаючи заявку на вступ, члени комісії намагаються якомога більше дізнатися про людину, яка стоїть за словами та цифрами. Шанс на вступ отримує абітурієнт із найвищими досягненнями в зазначених сферах життя. У 2023 році до Гарвардського коледжу подали заявки 43 330 абітурієнтів, вступили – 2 009, що становить 4,6% від усіх охочих, повідомляє Управління інституційних досліджень та аналітики Гарварду.

Гарвард

Що потрібно для вступу до Гарварду? Для вступу потрібно:

  • Обрати програму, на якій хотіли б навчатися.
  • Заповнити заявку (Common Application або Coalition Application від Scoir).
  • Заплатити реєстраційний збір у розмірі $85 (якщо для сім’ї це важко, можна написати відмову від оплати).
  • Здати тести SAT (Subject і Writing) або ACT (для іноземців тест TOEFL замінює SAT Writing).
  • Документ про шкільну успішність за останні півроку з двома рекомендаціями від учителів (одна з них – від учителя англійської мови), середній бал шкільного атестата.
Читайте також:  Бідним країнам загрожує руйнівна боргова криза

Можливо, знадобитися пройти співбесіду (можна по Skype) або написати есе.

Є два варіанти терміну подання заявки:

  1. до 1 листопада – отримаєте відповідь до середини грудня;
  2. до 1 січня – повідомлення надійде до кінця березня.

На різних факультетах пакет документів і строки їхнього подання можуть варіюватися, тому уточнюйте інформацію.

Щоб збільшити шанси на вступ, надайте відомості та документи про всі свої досягнення. Це можуть бути призові місця в олімпіадах, спортивних змаганнях, диплом про закінчення музичної школи, інші хобі та захоплення.

Скільки коштує навчання в Гарварді? Вартість навчання в Гарварді висока. Сума відрізняється залежно від програми. Точну суму дивіться в розділі Financial Aid обраної програми. Середній батьківський внесок – $13 тисяч, повідомляється на сайті. Загальна вартість навчання для студента Гарвардського коледжу, зарахованого 2023 року, становить $69 607, повідомляє The Harvard Crimson.

Гарвард

Але Гарвард обіцяє кожному студенту, і американському, і іноземному, що його фінансові обставини не завадять навчанню. Наразі близько 24% студентів університету навчаються безкоштовно, а 55% отримують стипендію.

Як безкоштовно вступити до Гарварду? Подаючи документи на вступ, абітурієнт може подати заявку на отримання фінансової допомоги. Причому це ніяк не вплине на його шанси вступу, підкреслюється на сайті. Надання допомоги орієнтоване на потреби, а не заслуги.

Студент може отримати 100% фінансову допомогу або менше. Її розмір залежить від річного доходу сім’ї студента. Кожен випадок розбирається індивідуально. Наприклад, у 2023-2024 році навчання безоплатно може навчатися студент із сім’ї з річним доходом до $85 тисяч.

Як вступити до Гарварду на магістратуру

У Гарвард можна вступити не тільки після школи, а й після закінчення бакалаврату в інших вишах. Продовження навчання в Гарварді на магістратурі відкриває ширші перспективи конкурентоспроможності на міжнародному ринку висококваліфікованих фахівців або для подальшої наукової діяльності.

Читайте також:  Літаючі об'єкти з Китаю — не загрожують

Гарвард має фінансову можливість запрошувати до себе на роботу найкращих фахівців у різних наукових галузях. Студенти мають доступ до фінансування на суму понад $7 млн для проведення досліджень у галузях природничих, соціальних, гуманітарних наук або мистецтва, повідомляється на офіційному сайті.

Щоб вступити до Гарварду на магістратуру:

  • Оберіть програму, яка відповідає особистим академічним цілям. Окрім академічних програм, є варіант не дипломної програми, коли студент може відвідувати заняття та проводити дослідження з викладачами. Деякі школи пропонують програму вчених-дослідників, коли випускники бакалаврату беруть участь у довгостроковому дослідницькому досвіді.
  • Зареєструйтеся та сплатіть реєстраційний збір $95 (можна відмовитися від оплати у зв’язку з фінансовими труднощами). У програмі HILS дозволено подати заявку одразу на три програми та сплатити один реєстраційний збір.
  • Подайте резюме (CV) із загальними відомостями про себе: освіта, професійний досвід, досягнення в різних сферах, захоплення.
  • Прикладіть диплом бакалавра. Якщо це диплом університету країн СНГ, він має бути міжнародного зразка і перекладений англійською мовою.
  • Програма може вимагати результати загального тесту або предметного тесту на іспиті Graduate Record Examination (GRE).
  • Іноземні студенти надають результати тесту з англійської мови (TOEFL або IELTS).
  • Можливо, потрібно буде написати мотиваційне есе: абітурієнт має показати, наскільки він захоплений професією і який у нього потенціал, чим збирається займатися надалі.
    Дві рекомендації. Підійдуть листи від викладачів або роботодавця.

Вивчивши документи, приймальна комісія може призначити співбесіду, щоб переконатися, наскільки вступник гідний навчання в Гарварді.

Магістерські програми Гарварду орієнтовані на лідерів, які братимуть на озброєння досягнення в тій чи іншій галузі, вдосконалюватимуть і перетворюватимуть їх. Якщо видатні студенти не мають грошей на навчання, університет надає їм можливість навчатися безкоштовно.

Читайте також:  Американські військові відкрили вогонь по об'єктах у Сирії

Навчання в Гарварді – золотий стандарт освіти. Університет прагне запропонувати найкращі освітні ресурси поколінню лідерів незалежно від їхніх фінансових можливостей. Якщо ви готові змінити світ разом із командою студентів і викладачів Гарварду, не пропустіть свій шанс.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я