Як у 50 років виглядати на 30: секрет правильного крему та один унікальний продукт

16

Після 50-ти виглядати на 20 років молодше абсолютно реально. І для цього не потрібна машина часу чи пластика. Фахівці назвали склад крему, який зробить шкіру молодшою, а також розповіли про те, який вітамін нам найбільше потрібен, щоби залишатися молодими.

Генетика – не нагорода та не вирок. У питанні збереження молодості важливий також спосіб життя та догляд за собою. Людина, яка хоче молодо виглядати до глибокої старості, має вести здоровий спосіб життя, відмовитися від шкідливих звичок, згубних як для організму в цілому, так і для шкіри, зокрема, підтримувати постійну вагу (його коливання негативно впливають на стан шкіри).

Корисно прислухатися до порад, які пропонують жінки у віці 50+. Вони вважають, що зберегти моложавість допомагають помірність у їжі, рухливість (рух стимулює обмін речовин, покращує кровопостачання, вентиляцію легень та зберігає кістки міцними) та оптимістичний погляд на життя. При цьому про вік будь-якої жінки можна судити як по обличчю, так і по її шиї і особливо рукам, на яких з роками з’являється все більше зморшок і пігментних плям. Руки миттєво видають вік, тому про них потрібно дбати насамперед. Жінки скуповують креми з гіалуроновою кислотою, проте багато з них особливого ефекту не помічають.

За словами лікаря-косметолога Наталії Комісарової, крем з гіалуроновою кислотою дійсно має тонізуючий ефект. Однак тут важливий нюанс.

“Крем із гіалуроновою кислотою дійсно зволожує, тонізує, живить, наповнює, освіжає. Основна його функція – це зволоження. Але вміст гіалурону в кремі не повинен перевищувати 1-2%. Якщо на упаковці зазначено більше цих відсотків, то це маркетинговий хід”, – запевняє експерт.

За словами косметолога, є простий спосіб перевірити, чи міститься це цінна кислота у кремі чи ні. Потрібно нанести крем на руку і якщо з’являється відчуття стягнутої шкіри – отже, вам пощастило, і ви купили крем, в якому ця унікальна кислота є. В іншому випадку – цей крем не працює.

Читайте також:  Опитування здоров'я латвійців показує дуже негативну тенденцію

Однак лікарі не рекомендують жінкам 50+ ганятися за кремами з гіалуроновою кислотою, як за “синім птахом”. За словами косметолога, краще купувати крем із сечовиною – вона швидше та ефективніше допоможе привести шкіру до ладу. “Найкращий антивіковий склад – це коли в кремі міститься сечовина або карбамід. Відсотковий вміст: 1% для молодших жінок і 5% для вікової групи”, – каже Наталія Комісарова.

Що ще може повернути молодість шкірі? Завдавати удару по зморшках можна не тільки зовні, а й зсередини. Для цього потрібно знати, чого не вистачає організму, щоб сам справлявся з віковими змінами. Головний страж молодості, як виявилося, не вітамін А чи Е, а вітамін С – саме він стимулює вироблення колагену, бореться з пігментними плямами, освітлює шкіру та змушує її сяяти зсередини.

“Вітамін С бере участь у синтезі колагену, завдяки чому шкіра залишається молодою та шовковистою. Для підтримки вітаміну С у належному обсязі не обов’язково лопати апельсини кілограмами. Існує продукт, у кількох грамах якого більше вітаміну С, ніж в одному апельсині – це перець чилі. Його можна сказати “малий золотник, та дорогий”. До того ж гострий червоний перець продовжує життя”, – резюмує лікар-ендокринолог Світлана Борк.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я