Як підготувати своє житло до літа

15

Весна – час оновлення, хочеться упорядкувати не тільки себе, а й свій будинок. Саме тому перед теплим сезоном багато хто проводить генеральне прибирання. Ось кілька порад, як зробити її ефективнішою та швидше.

Важливо!

Фахівці клінінгових служб пропонують заздалегідь підготувати всі необхідні засоби та інструменти, переконатися, що є губки та ганчірочки, скребки, швабра, відро та тазик.

Приступайте до прибирання, починаючи з дальньої кімнати та рухайтеся за годинниковою стрілкою. Так ви точно нічого не пропустите. Якщо на вулиці досить тепло, відкрийте вікна: так пари миючих засобів принесуть менше шкоди, а у квартирі буде чисте повітря та приємна атмосфера, пише WomanHit.

Вікна

За зиму на стеклах накопичується величезна кількість бруду і пилу, а саме поверхня, що відображає, створюють особливу атмосферу в будинку. Тому важливо розпочати прибирання саме з миття вікон. Зніміть і штори, і тюль, покладіть їх у пральну машину, а в цей час протріть скло за допомогою спеціального засобу або води з оцтом, вимийте підвіконня. Для рятування від застарілих забруднень можна використовувати меланінові губки.

Штори

Сяючі прозорі вікна вимагають гідного обрамлення: можна змінити важкі темні штори на світлі, повітряні. Але якщо вам важливо убезпечити себе від світла вночі, важкі фіранки можна залишити, розмістивши під них прозору тюль, яка закриватиме вікна вдень.

Одяг

Теплі речі займають багато місця, але з настанням весни потреба в них відпадає. Приділіть час тому, щоб випрати, упакувати та відкласти зимові вбрання у далеку скриньку. До речі, після сушіння покладіть у кишеню куртки купюру, нехай наступної осені знахідка стане приємним сюрпризом.

Балкон

За зиму балкон перетворюється на неохайний склад непотрібних речей, тому коли стало тепліше, знайдіть час, щоб знову привести його в порядок і викинути все зайве. Після збирання винесіть на балкон стілець або крісло, поставте горщик із квіткою. Вам буде приємно проводити тут заходи сонця, потягуючи холодний чай і насолоджуючись видом.

Читайте також:  Як правильно прати джинси: 6 корисних порад, щоб вони прослужили якнайдовше

Прання

Подбайте про домашній текстиль: витирайте всі пледи, декоративні наволочки, килимки, промийте килим у вітальні. Приміщення відразу стане свіжим і охайним.

Квіти

Приділіть кімнатним рослинам особливу увагу, весна для них – період активного цвітіння. Підріжте стебла, позбавтеся сухого листя, підберіть стильні світлі кашпо і виставте горщики ближче до світла.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я