Торнадо в Міссісіпі: понад 20 загиблих

20

Сильний торнадо майже повністю руйнує місто в американському штаті Міссісіпі. Стихійне лихо забирає багато життів. Допомога потрібна негайно.

 

Торнадо в Міссісіпі: понад 20 загиблих

Сильні шторми та торнадо забрали життя щонайменше 23 людей та залишили сліди руйнувань у південному американському штаті Міссісіпі. Десятки людей отримали поранення, повідомило сьогодні вранці (за місцевим часом) місцева агенція боротьби зі стихійними лихами.

“На жаль, очікується, що ці цифри зміняться”, – пише далі агентство. Тисячі людей залишилися без електрики у південному штаті.

Щонайменше один торнадо пронісся штатом, підтвердила Національна метеорологічна служба. Він завдав збитків у містах Сільвер-Сіті та Роллінг-Форк, пише агентство. За даними ЗМІ, він залишив за собою слід руйнувань завдовжки близько 130 кілометрів. Американські ЗМІ також передавали повідомлення про інші торнадо, деякі з яких прийшли із сусіднього штату Алабама, йдеться у повідомленні.

«Моє місто зникло»

За повідомленнями ЗМІ, урагани у штаті зривали дахи з будинків, виривали дерева, ушкоджували лінії електропередач та майже зрівняли із землею деякі райони. Близько 100 000 споживачів у Міссісіпі та сусідніх штатах Теннессі та Алабама залишилися без електрики рано вранці, повідомляє сайт «poweroutage.us».

Численні зруйновані будинки було видно на телевізійних кадрах. Спочатку не було інформації про вік жертв. Рятувальні та відновлювальні служби діяли, додало агентство цивільної оборони.

«Мого міста більше нема. Але ми вистоємо і повернемося», – заявив мер Роллінг Форк Елдрідж Вокер в ефірі американського телебачення. За його словами, повне спустошення – це все, що він бачив, коли дивився праворуч наліво. Коли пролунало штормове попередження, він та його дружина встигли сховатися, продовжив мер. За його словами, вони сховалися у ванні свого будинку.

Читайте також:  ЄС може сам виробляти достатньо літієвих батарей

Житель міста також розповів CNN про сильні руйнування. “Я ніколи не бачила нічого подібного”, – сказала Бренді Шоуах. “Це було прекрасне маленьке містечко – і тепер його немає”.

Шторм із повідомленням

Міссісіпі вважається найбіднішим штатом у США. У Роллінг Форк, населення якого становить близько 2000 чоловік, багато хто живе в переобладнаних автофургонах. За даними Нью-Йорк Таймс, маленьке містечко з переважно чорним населенням знаходиться за межею бідності в країні. Місцеві ЗМІ повідомили, що у місті створено кризовий центр. Там є ліжка, вода, санітарні вигоди та медична допомога.

Вчора ввечері (за місцевим часом) влада поширила попередження про серію торнадо в регіоні. Метеорологічна служба в Міссісіпі також попередила про посилення злив та гроз на вихідні. Слід чекати поривів вітру та граду розміром із м’яч для гольфу. Також можлива поява нових торнадо.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я