Ядерна зброя в Білорусі залишається під контролем Росії

29

Контроль над ядерною зброєю, розміщеною в Білорусі, залишається за Москвою. “Росія не передає ядерну зброю Білорусі”, – заявив міністр оборони Росії Шойгу.

 

Ядерна зброя в Білорусі залишається під контролем Росії

Москва та Мінськ домовилися про розміщення ядерної зброї в колишній радянській республіці Білорусь за збереження російського контролю. Росія не передасть Білорусі ядерну зброю: контроль над нею та рішення про її застосування залишаться за російською стороною», – заявив міністр оборони Росії Сергій Шойгу у Мінську на церемонії підписання договору, повідомляє агентство «Інтерфакс». Договір регулює порядок розгортання.

З білоруського боку документ підписав Міністр оборони Віктор Хренін. «Сьогодні «колективний» Захід чинить безпрецедентний тиск у всіх сферах національної безпеки як на Білорусь, так і на Росію, – сказав Хренін під час церемонії підписання. Тому Мінськ зацікавлений у поглибленні партнерства з Росією, сказав він. Білорусь вже є найважливішим союзником Росії. Москва також розпочала свою агресивну війну проти України з білоруської землі.

Путін говорить про ймовірну загрозу з боку Заходу

Наприкінці березня глава Кремля Володимир Путін оголосив про розміщення російської тактичної ядерної зброї у сусідній країні. Він обґрунтував це тим, що нібито існує загроза із боку Заходу. Згодом білоруські солдати пройшли навчання з використання ракет «Іскандер», які можуть нести ядерні боєголовки. Декілька білоруських винищувачів також було переобладнано під нову зброю.

Пізніше білоруський правитель Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ також може отримати стратегічну ядерну зброю від Москви у надзвичайній ситуації – і сам вирішити, чи застосовувати її. Однак Росія заперечує це.

Читайте також:  ХДС Гамбурга закликає до побратимства з Ізраїлем

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я