Виявлено залишки уламків батискафу “Титан”

3

Експерти витягли останні уламки батискафу «Титан», які, ймовірно, містять і людські останки. Проведений аналіз може сприяти пошуку причин аварії.

Виявлено залишки уламків батискафу "Титан"

Виявлено залишки уламків батискафу «Титан»

Через близько трьох з половиною місяців після аварії виявлено залишки уламків батискафу «Титан», який забрав життя п’яти його мешканців у глибинах Північної Атлантики – а значить, імовірно, і людські останки. Про це повідомила берегова охорона США.

Минулого тижня знайдені уламки вже були доставлені в один із портів США для каталогізації та аналізу. З уламків «Титану» було акуратно вилучено й інші гадані людські останки. Тепер їх буде проаналізовано американськими медиками.

Батискаф зник 18 червня після того, як вирушив на дослідження затонулого «Титаніка». Берегова охорона США за підтримки переважно канадських сил розпочала широкомасштабні пошуки приблизно за 700 км на південь від Ньюфаундленду, за якими стежили люди по всьому світу. Через кілька днів після зникнення судна водолазний робот виявив уламки за 500 метрів від носової частини затонулого «Титаніка».

Попередження проігноровано

Все вказує на те, що корпус судна піддався величезному тиску води та зруйнувався. Титанік лежить на морському дні на глибині близько 3800 метрів. Розкішний пароплав затонув у 1912 році, забравши життя понад 1500 людей.

На борту «Титаніка» були француз Поль-Анрі Наржоле (77 років), британський авантюрист Хаміш Хардінг (58 років), британо-пакистанський консультант з управління Шахзада Давуд (48 років) та його 19-річний син Сулеман. Керував човном голова операційної компанії Oceangate Стоктон Раш (61 рік).

На думку різних експертів, розробники та оператори батискаф обійшли загальноприйняті стандарти та проігнорували попередження. За повідомленнями ЗМІ, у листі організації Marine Technology Society (MTS) ще у 2018 р. містилося попередження про експериментальний характер туристичної пропозиції та про те, що поїздки можуть закінчитися катастрофою. Уламки можуть дати слідчим важливу інформацію, наприклад, де могло бути слабке місце у корпусі «Титана».

Читайте також:  США виступають за переговори України та Росії

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я