“Вирубка тропічних лісів має наслідки для всієї планети”

24

За словами федерального міністра довкілля Штеффі Лемке, подальша вирубка тропічних лісів Амазонки також матиме негативні наслідки для клімату Німеччини. “Ми повинні врятувати Амазонку, якщо хочемо зупинити кліматичну кризу, якщо хочемо зупинити вимирання видів”, – сказала політик “Зелених” під час своєї поїздки до Бразилії разом із федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром.

За її словами, з новим урядом Бразилії у міжнародної спільноти з’явився шанс зупинити одну з найважливіших переломних точок у кліматичній катастрофі. «Якщо критична точка Амазонки буде досягнута, один із найважливіших регуляторів клімату для нашої земної кулі, для нашої планети, вийде з ладу», – попередила Лемке. «Це викликає серйозні порушення в кліматичній системі, які ми не можемо точно передбачити, але які вплинуть на всю планету».

Фігури з тропічних лісів

Амазонські тропічні ліси розташовані біля дев’яти країн Південної Америки, найбільша частка посідає Бразилію. За даними природоохоронної організації WWF, найбільший у світі тропічний ліс, що займає площу сім мільйонів квадратних кілометрів, використовує дванадцять відсотків прісної води Землі та є домом для десяти відсотків видів тварин. WWF попереджає, що близько 20 відсотків тропічних лісів Амазонки вже знищено. При 25-відсотковому знищенні лісу буде досягнуто критичної точки, після якої систему вже неможливо буде врятувати.

Лемке сказала, що важливо швидко розпочати реалізацію перших проектів. Тому, за її словами, добре, що уряд Німеччини пообіцяв надати 35 мільйонів євро для Фонду Амазонки. «Я впевнена, що якби питання про виділення додаткових коштів уперлося в якусь проблему, ми як міжнародне співтовариство держав також знайшли б способи виділити на це більше грошей».

35 мільйонів євро – це внесок у фонд Amazon, який Німеччина заморозила за правого президента Жаїра Болсонару. За нього знищення тропічних лісів значно збільшилося. Тепер гроші знову виокремлюються.

Читайте також:  ХСС та "Вільні виборці" відкидають відставку Айвангера

Штайнмайєр і Лемке планують цього понеділка відвідати дослідницьку станцію ATTO у тропічних лісах та центр моніторингу вирубки лісів у Манаусі. Станція керується спільно німецькими та бразильськими вченими. Вони вивчають складну взаємодію між тропічним лісом та кліматом.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я