ВПС США перехопили Cessna під Вашингтоном

17
Винищувачі ВПС США в неділю перехопили невеликий літак поблизу столиці США Вашингтона. Пілот невеликого літака Cessna Citation не відповідав на запити влади, повідомило Північноамериканське командування протиповітряної оборони Norad.

Винищувачі F‑16 були задіяні в операції приблизно о 15:20 (за місцевим часом). Через деякий час невеликий літак розбився неподалік Монтебелло в штаті Вірджинія, на південь від Вашингтона, повідомило Федеральне управління цивільної авіації США (FAA). Літак вилетів з Елізабеттону в штаті Теннессі і мав приземлитися на Лонг-Айленді в Нью-Йорку.

Норад заявив, що винищувач отримав дозвіл на політ на надзвуковій швидкості. Також було використано сигнальні ракети «для привернення уваги пілота». Спочатку було неясно, чи була на борту літака екстрена медична ситуація, і тому пілот не відреагував на неї – і чи порушив маленький літак обмеження повітряного простору над Вашингтоном та околицями. За інформацією CNN, на борту невеликого літака перебували чотири особи, про які спочатку не було відомо жодних подробиць. Літак не був збитий військовими, повідомляє CNN з посиланням на людину, знайому з цим питанням.

У неділю вдень гучний вибух налякав багатьох людей у ​​Вашингтоні та у сусідніх штатах Вірджинія та Меріленд. Було чути звук, схожий на вибух. Управління з координації надзвичайних ситуацій у місті Аннаполіс, розташованому неподалік Вашингтона, заявило, що це був звуковий удар. Звуковий удар чутний, коли літак рухається повітрям із надзвуковою швидкістю.

Читайте також:  Ізраїльські військові перевіряють затоплення тунелів ХАМАС

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я