Відвідування Байдена південного кордону викликало невдоволення місцевих

24

Нелегка подорож для президента США: Байден вперше за свій термін відвідує прикордонне місто Ель-Пасо. Зустріч із губернатором-республіканцем проходить прохолодно. За його словами, візит приходить надто пізно.

Відвідування Байдена південного кордону викликало невдоволення місцевих

Перше відвідування південного кордону США у штаті Техас президента США Джо Байдена було досить прохолодним.

У прикордонному місті Ель-Пасо його зустрів губернатор-республіканець Грег Ебботт, який ще після прибуття Байдена в аеропорт вручив тому листа, в якому, за словами Еббота, він суворо докоряв президенту-демократу. «Ваш сьогоднішній візит на наш південний кордон з Мексикою – це 20 мільярдів доларів, яких не лише надто мало, а й як мінімум із запізненням на два роки», – йдеться у листі.

Еббот звинуватив Байдена та його адміністрацію у провалі. “В Ель-Пасо табори мігрантів були спеціально евакуйовані до приїзду Байдена”, – сказав Еббот. «Їхня політика відкритих кордонів підбадьорила картелі, які розбагатіли на торгівлі смертоносним фентанілом і навіть людьми». Америка переживає “найгіршу нелегальну імміграцію” в історії країни, сказав він. Техасти заплатять за це особливо високу ціну.

Нові правила для нелегальної імміграції

Зовсім недавно Байден зробив нові зусилля щодо обмеження нелегальної імміграції до США, оголосивши про введення нових правил. У грудні, за словами високопосадовців, тисячі людей на день прибували на південний кордон США. Мета – створити стимули для безпечного та впорядкованого в’їзду та ліквідувати організації контрабандистів, наголосив міністр внутрішньої безпеки Алехандро Майоркас на шляху до Техасу.

Байден неодноразово зазнавав різких нападів з боку республіканців у зв’язку із ситуацією на кордоні. Республіканські губернатори різних штатів на півдні США – включаючи Еббота – минулого року неодноразово відправляли туристичні автобуси з мігрантами до штатів, де правлять демократи, такі як Нью-Йорк чи столиця Вашингтон, щоб чинити тиск на Байдена.

Читайте також:  Седер вирушає на "Фастнахт у Франкені" як "старійшина племені"

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я