Відступ із Херсона: Кремль готується до переговорів

37

Путін може залишитися при владі навіть незважаючи на відступ із Херсона та навіть поразку у війні. Кремль готується до переговорів.

 

Російські військові відступили із Херсона. У соцмережах поширюються відео, які демонструють, як місцеві жителі зустрічають ЗСУ. Багато аналітиків говорять, що Кремль готується до переговорів. Що зараз відбувається на херсонському напрямі та ймовірні сценарії розвитку подій в ефірі Stratera Show на радіо «Голос Берліна» розповіли ведучі Маша Майєрс та Дмитро Губін.

Дмитро Губін: Так, про це всі кажуть. Якщо ми вийдемо на будь-яку карту, то ця ідея просто здається очевидною. Хоча, повторюю, відступ із Херсона це не лише військовий військовий маневр. Він несе величезне психологічне навантаження. І ось, до речі, у Олександра Баунова із Центру Карнеги чотири тези з приводу Херсона.

  • Перше: військові невдачі не обов’язково призведуть до падіння режиму Володимира Путіна.
  • Друге: у війни немає чітких цілей, тому неможливо зрозуміти, що вважатиметься перемогою, що поразкою. А це – свобода маневру в інтерпретації.
  • Третє: в очах росіян, які підтримують Путіна, будь-яка форма спротиву Заходу – це вже перемога. Перемога, яка практично не залежить від кінцевого результату.
  • І, нарешті, четверте: російська політична еліта, принаймні її прагматична частина, після відступу з Херсона буде налаштована на пошук компромісу. Ось його власна інтерактивна карта, на яку, як мінімум, цікаво поглянути.

Маша Майєрс: Про компроміси і про переговори почали говорити дедалі активніше, зокрема офіційні особи. Дмитро Пєсков, прес-секретар Путіна, сьогодні спілкувався із журналістами. Він заявив, що досягти мети спецоперації можна мирними переговорами. За словами Пєскова, РФ не шкодує, що прийняла Херсонську область до свого складу. У Кремлі не фіксує зміну позиції Києва щодо переговорів із Москвою. Україна не хоче переговорів. Також у Кремлі не вважають принизливим відступ із Херсона.

Читайте також:  Українці з тривогою чекають на зиму

Нагадаємо, у відеоформаті стрім Stratera Show транслюється щодня у будні з 14:00 до 16:00 на сайті нашого видання aussiedlerbote.de.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я