Відновлення протестів проти пенсійної реформи Макрона

16

Профспілки Франції знову висловили своє незадоволення черговим днем ​​протесту проти спірної пенсійної реформи. Голова профспілки CFDT Лоран Берже на початку акцій на радіостанції Europe 1 заявив, що це буде «одна з останніх днів дій» проти плану президента Еммануеля Макрона.

Опір, ймовірно, буде продовжено іншими засобами. “Матч добігає кінця”, – сказав Бергер. Влада очікувала, що у страйках та демонстраціях у різних містах знову візьмуть участь до 600 000 осіб.

Реформу про поступове підвищення пенсійного віку з 62 до 64 років було прийнято після тривалих переговорів. Вона має набути чинності у вересні. У четвер опозиція намагатиметься скасувати це підвищення – без особливих шансів на успіх. Макрон і його правоцентристський уряд хочуть використовувати реформу для запобігання дірці, що насувається, в пенсійному фонді. Період виплати повної пенсії збільшуватиметься швидше.

В даний час пенсійний вік у Франції, як і раніше, становить 62 роки. Однак насправді вихід на пенсію вже починається пізніше: ті, хто не виплачував достатньо довго для отримання повної пенсії, працюватимуть довше. У 67 років пенсія виплачуватиметься без вирахувань, незалежно від стажу роботи.

Протягом кількох місяців проти цього проводилися страйки та протести, включаючи насильство. Сьогодні голова профспілки CGT Софі Біне попередила: «Ніщо не буде незмінним, якщо він (Макрон) вирішить дотримуватися цієї реформи».

Читайте також:  Компанія Tiktok подала позов проти заборони у штаті Монтана

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я