Відкритий видобуток вугілля “схожий на Мордор”

57

Грета Тунберг розкритикувала німецьких «Зелених» за їхню підтримку зносу Лютцерату та видобутку вугілля під селом. Вона сказала, що такі корпорації, як RWE, повинні відповідати за те, як вони поводяться з людьми.

Той факт, що «Зелені» йдуть на компроміс із такими компаніями, показує, де лежать їхні пріоритети», – сказав шведський кліматичний активіст в інтерв’ю Deutsche Presse-Agentur. Вона сказала, що сама ніколи не була пов’язана із партією «Зелених».

Провідні «зелені» політики, такі як федеральний міністр економіки Роберт Хабек та його колега з NRW Мона Нойбаур, захищають знесення Lützerath, говорячи, що вугільний підвал необхідний для підтримки енергетичної безпеки в умовах нинішньої кризи. Тунберг сказала: «Вугілля, яке знаходиться тут у землі, не призведе до негайного зниження цін. Того, хто так думає, просто відірвано від реальності».

Тунберг підтримує місцевий протест проти виселення

20-річна дівчина приїхала до Німеччини, щоб підтримати протест проти виселення та знесення Лютцерату. «Я була тут раніше, і тоді все виглядало зовсім інакше, – сказала вона, – дуже сумно бачити це. Тепер це зовсім інше місце. Коментуючи кратерний ландшафт району видобутку бурого вугілля в Рейні, вона сказала: «Це справді схоже на Мордор. Він показує, на що здатні люди за неправильних умов. Він показує, проти чого ми боремося, що хочемо запобігти». У романі Толкієна «Володар кілець» Мордор – це царство і основа злого Саурона.

Тунберг уже відвідала Лютцерат у п’ятницю, засудивши поліцейське насильство. Начальник поліції Аахена Дірк Вайнспах рішуче відкинув критику. Навпаки, сказав він, поліція діяла вкрай обережно. Відповідаючи на запитання, чи вона зберігає свою критику на адресу поліції, Тунберг сказала агентству dpa: «Насильство з боку поліції означає різні речі в різних країнах. Але було кілька випадків, коли поліція наражала на небезпеку життя активістів».

Читайте також:  Масова втеча населення в секторі Газа напередодні наземного настання Ізраїлю

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я