“Великі коаліції не вирішують великих проблем”

11

Рішення керівництва берлінської СДПН шукати коаліцію з ХДС викликає багато суперечок усередині партії.

 

Кіпінг: «Великі коаліції не вирішують великих проблем»

Незадовго до закінчення голосування членів берлінської СДПН щодо узгодженої коаліційної угоди з ХДС із лав лівих і зелених знову лунають протести проти такого союзу. «У рамках коаліційної угоди деякі речі ще можна залагодити необов’язковою риторикою, але на практиці фундаментальні відмінності швидко перетворюються на блокаду», – пишуть берлінські сенатор із соціальних питань Катя Кіппінг (Ліві) та сенатор з фінансових питань Даніель Везенер (Зелені) у гостьовій статті “Tagesspiegel” (Online: неділя). “Великі коаліції вже давно не вирішують серйозних проблем”.

Столична СДПН розпочала низове голосування листом 4 квітня. Заповнені бюлетені мають бути повернені до СДПН до п’ятниці (21 квітня). Підрахунок голосів призначено на 23 квітня. ХДС, який здобув переконливу перемогу на повторних виборах у Берліні у лютому, планує проголосувати за коаліційною угодою на партійній конференції 24 квітня. Якщо обидві партії скажуть «так», підписання урядової програми заплановане на 26 квітня. Наступного дня лідера ХДС Кая Вегнера має бути обрано правлячим мером і наступником Франциски Гіффі (СДПН). Він стане першим християнським демократом на цій посаді з 2001 року.

У гостьовій статті Кіпінг і Везенера йдеться про велику коаліцію: «Результат – у кращому разі шаблонний компроміс, а в реалізації – глухий кут». У динамічний та кризовий час, у якому ми живемо, це означає просто регрес». Згода щодо змісту між СДПН, «зеленими» та берлінськими лівими об’єктивно більша, «ніж будь-коли може бути з ХДС».

Статтю, швидше за все, буде адресовано насамперед членам СДПН, які ще не проголосували за коаліційною угодою. Рішення керівництва берлінської СДПН шукати коаліцію з ХДС викликає багато суперечок усередині партії. Протягом кількох тижнів воно зазнавало різкої критики з боку деяких районних об’єднань та Юсо – тим більше, що продовження колишньої коаліції СДПН, «зелених» та «лівих» було б можливим.

Читайте також:  Мютцених: початок року без бюджетної угоди

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я