Важливо не пропустити! 7 ознак підступної депресії

30

Ознак підступної депресії не так вже й багато, але всі вони досить говорять, щоб перестати боятися власної безпорадності і звернутися до фахівців, щоб запобігти серйозному психічному розладу.

Ви перестали їсти та спати, а очі постійно на мокрому місці? Розповідаємо, як не допустити тяжкого нервового розладу і за якими ознаками слід зрозуміти, що час звернутися до лікаря.

Відсутність сну

Ви спите уривками. Лише по кілька годин на добу або перестали спати зовсім. Наближення ночі здається вам кошмаром, в якому ви знову і знову будете ходити по будинку в напівсні, не в змозі щось робити, але сон все частіше для вас буде лише недоступною насолодою. Відсутність сну сама собою привід звернутися до лікаря, причиною такого явища можуть послужити будь-які зовнішні чинники, проте, якщо заснути вам не дають важкі циклічні думки, варто задуматися про стан своєї нервової системи.

Відсутність апетиту

Слідом за сном пропадає апетит, ви не відчуваєте огиди дивлячись на їжу, але кому в горлі не дає вам проковтнути не шматочка. Вимушена дієта може тривати день, два, але потім організм за нормального самопочуття повертається до звичного раціону. Якщо ж відсутність апетиту триває більше тижня, є привід замислитись.

Сльозливість

Будь-яка жінка плаче набагато частіше за чоловіків, але сентиментальність перестає бути зворушливою і зворушливою, якщо сльози з’являються у вас на очах мінімум раз на добу, а то й більше без особливих причин. Тепер це ознаки аж ніяк не вразливі. Історії про жінок, які плачуть над зламаним нігтем, добрі для анекдотів, але не для реального життя. До речі, в стані найбільш наближеному до депресії спровокувати істерику може будь-що: від кави, що википіла, до зриву запланованої зустрічі з подругою.

Читайте також:  Інтервальне голодування – чому 8-годинне харчове вікно? Хто вибрав цифру?

Відсутність бажань та потреб

Початок депресії може ознаменуватися ще й абсолютною байдужістю. Вам більше не хочеться ходити магазинами, не хочеться дивитися улюблений серіал, не хочеться зачісуватися і наносити макіяж, а що найстрашніше: вам більше не хочеться нікого бачити, включаючи членів сім’ї. До речі, зазвичай дратівливість повністю відсутня, на неї у нервової системи просто не залишається сил. Все, що ви можете: мріяти, щоб ваші близькі вийшли з кімнати, а краще поїхали надовго кудись подалі, давши вам спокій. Бажання спокою — мабуть, єдине, що зберігається у людини в стані близькому до депресії.

Алкоголь

Вам стає легше, тільки якщо випити вина або коктейль, поступово ви починаєте помічати, що вечірній келих стає традицією і часом непомітно до нього додається ще один, поступово перетворюючись на цілу пляшку. Про алкоголізм тут не йдеться, але сама тенденція викликає побоювання. Нервовий розлад – штука підступна. Проблема в тому, що з часом ви перестаєте п’яніти від малої кількості алкоголю, а значить у вас тільки два шляхи: пити більше або перебувати у стані глибокої пригніченості постійно.

Нав’язливі стани

Думка або подія, які, власне і стали першоджерелом вашого стану, починають практично переслідувати вас, ваше мислення звужується до однієї точки, яка веде вас вдень і вночі. Здається, решта перестає мати значення, принаймні думка, яка не дає вам спокою, знищує в вас будь-яку радість. Вранці, відкривши очі насамперед ви згадуєте, у чому проблема і все починається спочатку.

Апатія

Ця ознака безпосередньо пов’язана з відсутністю бажань. Бажання спокою повільно, але вірно перетікає у повну байдужість та апатію. Вам не хочеться вставати з ліжка? Тоді ви на правильному шляху до захворювання. До речі, за кілька тижнів починає здаватися нормальним лежати цілодобово обличчям до стіни, загорнувшись у ковдру.

Читайте також:  Померла «посол миру» Мевлюде Генч

Нагадуємо, депресія – це важке захворювання, якого можна легко уникнути, спостерігаючи за своїм організмом.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я