В Рівному кількість переселенців зросте

51
переселенці

До вже наявної проблеми додалася іще одна. Коли в області заговорили про початок нового навчального року в очній формі перед владцями постала проблема: куди переміщати людей, які живуть у закладах освіти та гуртожитках? Керівництво Рівного узагалі заговорило про їх виселення та пошук альтернативного житла. Втім до проблеми з вже існуючими переселенцями додалася ще одна – до нас їдуть жителі Донеччини, тож кількість переселенців збільшиться.

Понад 200 тисяч. Таку кількість українців необхідно евакуювати з неокупованих територій Донеччини перед опалювальним сезоном. Адже забезпечити їх теплом і світлом наразі просто неможливо. Однією із 13 областей, до яких переміщатимуть жителів Донеччини стала Рівненщина. І ймовірно, що велику кількість переселенців розмістять у Рівному. А як відомо із цим у нашому обласному центрі є чималі труднощі. Ще 12 липня Олександр Третяк заявив – через початок навчального року, в очній формі, переселенців, які живуть у гуртожитках планують виселити, оскільки туди мають повернутися студенти.

Ми не можемо силоміць когось змусити виїхати, але є підстави певні. Наприклад, є люди в яких наприклад в Київській області, в чернігівській області, в Полтавській, в інших областях є житло, воно не зруйноване, воно абсолютно не доторкане. В тих районах, в тих населених пунктах вже абсолютно не йдуть військові дії. Фронт абсолютно далеко, але такі люди інколи навіть зловживають, – Олександр Третяк міський голова Рівного

А от для переселенців, які через війну втратили своє житло, ще 12 липня пообіцяли знайти альтернативу. Серед запропонованих варіантів – модульні будиночки або ж реконструкція, придбання нового житла. Однак за місяць, керівництву міста не вдалося вирішити це питання і люди все ще живуть у гуртожитках. Тепер же, через обов’язкову евакуацію, оголошену урядом, їх кількість іще зросте. Тому очільник Рівного не знайшов нічого кращого, як розмістити новоприбулих переселенців у приміщеннях, які знаходяться у власності рівнян.

Дуже прошу вас, якщо у вас добре серце, прийміть таких людей, які будуть потребувати допомоги, якщо у вас є приміщення, яке може слугувати прихистком для таких людей – обов’язково дайте знати нам, міську владу, повідомте! Тому, що ми зараз в пошуку всіх можливих приміщень, – Олександр Третяк міський голова Рівного

Однак далеко не усі рівняни позитивно відреагували на таке прохання.

Може варто скеровувати переселенців на села, адже по області є багато житла, яке порожнє. Чи переміщеним особам підходять лише міста? Ніхто в містах не впевнений, що цієї зими будуть у теплі. Тяжкі часи для усіх.

Ні за які гроші.

Вже колись прихистили на свою голову.

Разом із тим, міська влада все ще шукає приміщення, які можна привести до житлового стану, а також покладає великі надії на відтік переселенців, які прожили у нашому місті декілька місяців і поступово повертаються додому. Мовляв одні зможуть зайняти місця інших у гуртожитках.

Щотижня у нас приблизно мінус 100 переселенців. Тобто біля 100 осіб відбувають на постійне місце свого проживання звідки вони приїхали.Тому зараз хтось з’їжджає. Навчаьні заклади міста, вузи подали ту кількість осіб, ті ліміти, які можуть взяти у свої гуртожитки, – Олександр Третяк міський голова Рівного.

Однак точної кількості осіб, які зможуть заселитися у гуртожитках міста, так само як і тих, хто будуть евакуювані до Рівного поки не називають. Тож залишається лише сподіватися на те, що для них вистачить місця, і люди які полишають свої домівки через постійні обстріли та відсутність нормальних умов для життя не залишаться на вулиці напередодні старту опалювального сезону.

Читайте також:  70 українців розпочали навчання системі ППО Patriot у Німеччині

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я