Міністр оборони Росії оголосив про розширення армії

19

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу оголосив про плани значного збільшення чисельності збройних сил країни. Він пропонує збільшити кількість військовослужбовців до 1,5 мільйона людей, сказав Шойгу у середу на розширеному засіданні Міністерства оборони під головуванням лідера Кремля Володимира Путіна. Це еквівалентно збільшення чисельності військовослужбовців на 350 000 осіб. Кремлівський лідер заявив про свою згоду із пропозиціями.

Насамперед, кількість тимчасових солдатів має бути значно збільшена. Їх кількість має зрости до 695 000. У той же час буде розширено віковий діапазон, в якому юнаки можуть бути призвані на військову службу. Шойгу пропонує встановити максимальний вік 30 років. Досі в Росії закликалися переважно юнаки після досягнення 18 років.

За словами Шойгу, все це слугує необхідному розширенню збройних сил у зв’язку з розширенням НАТО. Тому 67-річний президент закликав до створення нових підрозділів, особливо на північному заході Росії на кордоні з потенційними новими країнами НАТО – Швецією та Фінляндією.

Читайте також:  Де знаходиться Олексій Навальний? - Опонент Путіна зник

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я