Українські знаменитості, що віддали життя за наше майбутнє

65

Останні 311 днів минулого 2022 року стали найважчими в історії незалежної України. Війна продовжується, але українці твердо стоять на ногах. Тому що є те, що не дає впасти. Це дух, сміливий та волелюбний. Хіба можна перемогти націю, де крім професійних військових зброю в руки бере балерина? Де актор, ризикуючи життям, розвозить місцевим пайкам з їжею. Де пенсіонер продає власну квартиру, щоби ці гроші передати ЗСУ. Було багато втрат, але Україна не забуває своїх героїв. Пропонуємо згадати, кого зі знаменитостей втратила Україна у війніі вшанувати їхню пам’ять.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

Кого зі знаменитостей втратила Україна у війні

Паша Лі

Український актор Паша Лі після початку повномасштабного вторгнення став до лав волонтерів. В Ірпіні він всіляко допомагав місцевим жителям, ризикуючи власним життям. Так під час одного із волонтерських виїздів життя Паші й обірвалося. Машину, на якій він пересувався, обстріляли. Паша Лі не вижив.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від ЧИ ПАША | АКТЕР | TV HOST (@pashaleeofficial)

Гліб Бабич

Ударом для українців стала втрата Гліба Бабича. Він був відомим в Україні поетом та піснярем, а також волонтером та військовим. Влітку через агресивну країну-сусідку 53-річного Гліба не стало.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від VICTORIA OPOLINSKA (@opolinska.foxlife)

Ярослав Гаркавко

Ярослава пам’ятають багато шанувальників «Ліги сміху». Він брав участь у командах «Воробушок» та «Ого», був чудовим гумористом, ведучим та актором. А також справжнім сміливцем. Гаркавко пішов захищати країну, але на початку грудня його життя обірвалося.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від ФАКТІ (@fakty.ua)

Олександр Шаповал

Відібрали в українців та Олександра Шаповала — соліста балету Національної опери України імені Т. Г. Шевченка. Він пішов на війну добровольцем, був гранатометником. Шаповал загинув на Донеччині у вересні цього року.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Ekaterina Kukhar 🇺🇦 (@ekaterinakukhar_official)

Карим Гуламов

Карим Гуламов влітку мав відсвяткувати свій 35-річний ювілей. Але український ведучий музичного каналу до свята не дожив. Карім не збирався відсиджуватися десь, він одразу пішов захищати Україну.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Карім Гуламов (@gulamov_k.arim)

Олег Бобало

Наприкінці року, у грудні, не стало українського режисера, творця фільмів, серіалів та короткометражок. Львів’янин Олег Бобало боровся із загарбниками під Бахмутом. Бої були тяжкі. Спадщина, яку залишив Бобало, увійде до української культури. Це і фільми “Як козаки”, “Альпініст”, “Вони закінчили війну”, і серіал “Мамочки”, і короткометражка “Структура кави, або “Абзац..!”

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від KINOKO (@kinoko_ff)

Сергій Шкварченко

Талановитий Сергій Шкварченко, заслужений артист України, вступив до лав ЗСУ відразу ж після вторгнення та вирушив на фронт. Ансамбль ім. П. Вірського, у якому виступав Шкварченко, став його сім’єю. Пізніше його сім’єю стали також побратими. У грудні життя Сергія обірвалося.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Virsky Official (@virskyofficial)

Як сказав президент Зеленський у новорічному зверненні, Україна не втратила своїх захисників. Їх у нас забрали. Це суттєва різниця. Українці пам’ятають усіх своїх героїв, не лише артистів та знаменитостей. Адже залишаються ті, хто любив та знав усіх цих людей.

Читайте також:  Слабкість Путіна стала очевидною

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я