Три тонни кокаїну Тихому океані

74

Раз у раз слідчі наштовхуються на великі обсяги заборонених речовин у міжнародних водах, але те, що влада виявила в Новій Зеландії, перевершує уяву.

 

Рекордна знахідка: Три тонни кокаїну Тихому океані

Влада Нової Зеландії вилучила три тонни кокаїну, що плаває в Тихому океані біля берегів острівної держави. За словами начальника поліції Ендрю Костера, вартість наркотиків оцінюється в 500 мільйонів новозеландських доларів (294 мільйони євро). Це була найбільша знахідка нелегальних наркотиків в історії країни, сказав він на прес-конференції. Цієї кількості вистачило б, щоб постачати покупців в Австралії кокаїном протягом року – або в Новій Зеландії протягом 30 років.

Кокаїн плавав у морі

“Ця знахідка, безсумнівно, завдасть серйозного фінансового удару по американських виробниках, аж до роздрібних торговців цим продуктом”, – сказав Костер. Кокаїна, очевидно, скинули на північний схід від Нової Зеландії в перевалочному пункті в міжнародних водах – з корабля чи літака, невідомо. За даними поліції, наркотики призначалися для австралійського ринку. Передбачається, що їх мали забрати з корабля в точці висадки.

Ніхто поки не заарештований через знахідку, підкреслив Костер. Проте сили безпеки співпрацюють із міжнародними партнерами у проведенні розслідувань. Операцію «Гідрос», яка призвела до конфіскації, було проведено у співпраці між поліцією, митницею та Силами оборони Нової Зеландії.

За словами Білла Перрі, представника митної служби, вилучення було добрим прикладом того, як далеко заходить організована злочинність у своїй глобальній торгівлі наркотиками. «Це показує, що у цій частині світу ми не застраховані від великомасштабної організованої злочинної контрабанди наркотиків».

.

Читайте також:  Тіньков розпочав процес відкликання бренду «Тінькофф»

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я