Сильний землетрус в Індонезії

19

У соціальних мережах говорять про найсильніші за останні десятиліття підземні поштовхи.

Сильний землетрус в Індонезії

Сильний землетрус в Індонезії викликав поштовхи на сотні кілометрів у понеділок увечері. Американська обсерваторія із спостереження за землетрусами USGS назвала магнітуду 7,6. Індонезійський орган BMKG оцінив магнітуду 7,9.

Жителі міста Дарвін, розташованого на півночі Австралії, приблизно за 600 кілометрів на південь, виразно відчули наслідки, повідомляє австралійський сайт news.com.au. Дехто говорив у соціальних мережах про найсильніші поштовхи за останні десятиліття. Згідно з цими повідомленнями, землетрус тривав дві хвилини.

Це сталося рано-вранці у вівторок (за місцевим часом) – увечері у понеділок у центральній Європі. Влада Індонезії спочатку випустила попередження про цунамі, але, згідно з першими повідомленнями, хвилі, яких побоювалися на узбережжі, не виникли. Епіцентр знаходився в морі приблизно за 350 кілометрів на північний схід від Східного Тимору. За даними обсерваторії землетрусів США, осередок знаходився на глибині близько 95 кілометрів під морським дном. Це щодо глибоко. Землетруси із найбільшими руйнуваннями зазвичай відбуваються набагато ближче до поверхні.

Індонезія розташована на так званому вогненному поясі – дузі у Тихому океані, де трапляються земні плити. Тут розташовані численні вулкани, і раз у раз відбуваються сильні землетруси.

Читайте також:  Сильний землетрус поблизу Нової Каледонії

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я