Страва першої леді США, від якої у захваті Джо Байден

15

Джилл Байден поділилася рецептом ситної вечері для всієї родини. Дружина президента США опублікувала в Instagram відео приготування курки з пармезаном та моцарелою.

У короткому ролику у своєму акаунті перша леді США показала та розповіла, як готує свою фірмову страву. Крім того, Джілл Байден зізналася, що цей рецепт їй дістався від бабусі, зазначає видання Focus.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Dr. Jill Biden (@drbiden)

Складові:

  • курка – 1 кг;
  • тертий пармезан – 75 г;
  • терта моцарелла – 200 г;
  • оливкова олія;
  • часник – 4 зубчики;
  • половина цибулини;
  • сіль за смаком;
  • консервовані томати – 2 банки;
  • свіжий базилік – 10 г;
  • мелений чорний перець – за смаком;
  • яйця – 2 шт;
  • молоко – 3 ст. л;
  • панірувальні сухарі – 170 г (1,5 склянки).

Приготування:

Розігрійте духовку до 180 °C. У глибокій сковороді на середньому вогні нагрійте 1 ст. л. оливкової олії. Додайте цілі часточки часнику, а також дрібно нарізану цибулю. Обсмажуйте 3-5 хв, поки цибуля не стане м’якою та напівпрозорою.

Злийте рідину з однієї банки консервованих помідорів, додайте їх і другу банку (разом із рідиною) до сковороди, посоліть. Розімніть помідори товкачем або вилкою. Протушкуйте 20 хвилин. Після цього зніміть з плити, дістаньте часник і додайте подрібнений базилік. Посоліть і поперчіть до смаку.

Відбийте куряче філе. В одній тарілці збийте яйця з молоком, а в другій змішайте панірувальні сухарі з 25 г пармезану та 25 г моцарелли. Вмочіть курку спочатку в яєчну суміш, а потім – в сухарі з сиром.

У великій сковороді на середньому вогні розігрійте 2 ст. л. оливкової олії. Обсмажте філе до золотистого кольору з обох боків — близько 5 хвилин.

Читайте також:  Запущено другу приватну місію на МКС

Візьміть глибоку форму для запікання та викладіть на дно тонкий шар соусу. Потім шар обсмаженої курки та шар моцарели. Зверху — ще один шар соусу, шар курки і моцареллу, що залишилася. Закінчіть шаром соусу, зверху посипте пармезаном.

Випікайте близько 20-30 хвилин, поки|доки| сир не розплавиться і не почне пузиритися.

Готову страву можна посипати базиліком та подавати з гарніром.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я