Сінан Оган оголосить, кого підтримає у другому турі виборів

49

Очікується, що заява буде зроблена протягом наступного тижня.

 

Сінан Оган оголосить, кого підтримає у другому турі виборів

Сінан Оган, який посів третє місце у гонці за посаду президента Туреччини, планує наступного тижня оголосити, кого він підтримає у другому турі виборів. Переможець першого туру виборів, чинний президент Реджеп Тайіп Ердоган і лідер опозиції Кемаль Киличдароглу зустрінуться 28 травня. Очікується, що заява буде зроблена протягом наступного тижня, повідомила Deutsche Presse-Agentur у п’ятницю прес-секретар ультраправого кандидата.

Голосам націоналістичного табору надається велике значення. Однак питання про те, чи схилить рекомендація Огана чашу терезів, є спірним. Згідно з попередніми результатами, кандидат від опозиції Киличдароглу майже на 5 процентних пунктів відстав від Ердогана, який є фаворитом у другому турі, у першому турі голосування минулої неділі.

Оган отримав добрі 5% голосів у першому турі 14 травня. Він рекомендує голосувати за Ердогана чи Киличдароглу за умови надання гарантій. Наприклад, він вимагає, щоб усі біженці залишили країну або щоб було посилено «боротьбу з терором».

ЗМІ повідомили про заплановану зустріч між Киличдароглу та Оганом. Це ще не точно, заявила у п’ятницю його речниця. Також ведуться переговори між Оганом та правлячою AKP, сказав віце-президент Фуат Октай, згідно з державним інформаційним агентством Anadolu. Однак, за його словами, не йдеться про переговори.

Ердоган звертається до турків за кордоном

Напередодні другого туру президентських виборів у Туреччині Ердоган також закликав турків за кордоном взяти участь у голосуванні. “Я чекаю, що ви, представники нашої нації за кордоном, ще раз рішуче виступите за свою волю”, – написав Ердоган у Твіттері. “Я прошу вас неодмінно скористатися своїм демократичним правом”.

Читайте також:  Регіональні вибори у Нижній Австрії

Ердогану не вистачило голосів для перемоги

Ердоган, ймовірно, знову сподівається на явну більшість голосів за кордоном: Згідно з попередніми результатами, на виборах 14 травня за Ердогана проголосувало 57,5% виборців за кордоном. У Німеччині він отримав попередні 65% голосів. Ердоган написав виборцям: «Кожен із вас уже вигравіював своє ім’я золотими літерами у нашій політичній історії».

Загалом Ердоган також отримав найбільше голосів, але йому не вистачило 50%, необхідних для перемоги у першому турі. Претендент Кемаль Киличдароглу із CHP отримав 45% голосів, за попередніми даними. Починаючи з 20 травня, голосування може відбуватися за кордоном, а також на прикордонних пунктах, портах та аеропортах Туреччини.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я