Щоб страва не стала неїстівною: коли кидати лавровий лист у суп і скільки її там тримати

59

Лавровий лист – популярна пряність, яку часто додають у різні страви, особливо в супи. Дуже важливо знати, коли кидати лавровий лист у суп і скільки часу його там тримати.

Чому в суп потрібно додавати лавровий лист

Лавровий лист часто додають саме в перші страви для покращення їхнього смаку. Ця пряність використовувалася ще нашими бабусями та мамами. Щоб отримати найкращий результат, досвідчені кулінари радять трохи пом’яти лавровий лист у руках, а вже після цього додавати його в суп. Так пряність краще виділятиме олії, що допоможе збагатити смакові властивості страви, пише ТСН.

Коли класти лавровий лист у суп і скільки часу його там тримати

Краще додавати прянощі за 5 хвилин до того, як страва буде повністю готовою. Якщо ви любите додавати лавровий лист не тільки до супів, але й до інших страв, тоді краще додавати її за 10 хвилин до закінчення приготування. Не варто скорочувати цей час, бо пряність не встигне “віддати” свій аромат.

Багато хто вирішує так і залишити лавровий лист у блюді після його приготування. Але так чинити не варто. Прянощі краще прибирати відразу після того, як суп буде готовий. Інакше блюдо може почати гірчити. Вся справа тут в ефірних оліях, що відрізняються гіркуватим присмаком.

Коли лавровий лист краще не використовувати – можна отруїтися

Не всі знають, що в деяких випадках лавровий лист може бути небезпечним. Насправді ця пряність отруйна для вагітних. А ще слід бути обережним, якщо у вашому будинку є домашні вихованці (кішки чи собаки). Для них лавровий лист є справжньою отрутою. Не рекомендується вживати прянощі у високих дозах.

Читайте також:  Що треба робити, щоб отримати спадок і не запозичити борги покійного?

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я