Що робити, щоб пральна машина “їла” менше електрики?

42

Пральна машина – один з видів побутової техніки, що найчастіше використовуються, але вона може споживати досить багато електроенергії. Дослідження показало, що дев’ять із десяти опитаних мешканців Латвії стирають одяг у пральній машині принаймні раз на тиждень. У тому числі 48% респондентів відзначили хоча б один пункт через те, як змінилися їхні звички через зростання цін на електроенергію. Як змінити свої повсякденні звички, щоб зменшити кількість споживаної пральної машини електроенергії, пояснює експерт.

Запускайте пральну машину з максимальним завантаженням білизни

Незважаючи на те, скільки білизни ви стираєте в пральній машині – багато або всього кілька речей, пральна машина споживає однакову кількість електроенергії. Стандартна місткість пральної машини складає від 6,5 до 12 кг. Намагаючись частіше використовувати пральну машину з повним завантаженням, можна не тільки скоротити частоту прання, а й заощадити час, воду та електроенергію.

Використовуйте прохолодну воду

Ще один спосіб економії електроенергії – використовувати для прання білизни воду якомога нижчої температури 20 градусів. При пранні білизни у воді з відносно низькою температурою більшість тканин можна випрати так само добре, як у теплій або навіть гарячій воді. Крім того, це навіть може допомогти продовжити термін служби одягу, запобігаючи ризику усадки та вицвітання. Не менш важливо – стираючи одяг у прохолодній воді, можна заощадити до 90% електроенергії, яку пральна машина витрачає на підігрів води.

Застосовуйте велику швидкість центрифуги

Щоб одяг швидше сохнув, рекомендується застосовувати велику швидкість обертання центрифуги – не менше 1000 оборотів для максимального видалення води з одягу. Це також особливо важливо, якщо ви сушите одяг у сушарці для білизни. Чим вологішим буде одяг, тим більше часу їй доведеться провести в сушильній машині, витративши більше електроенергії.

Читайте також:  Бездепозитні бонуси в онлайн-казино України – їх нарахування та використання

Сушіть одяг природним чином

У міру можливості сушіння одягу природним чином (на штативі для сушіння білизни або на мотузку) є відмінним способом економії електроенергії та зменшення зносу одягу. Сушіння одягу природним шляхом допомагає також запобігти злипанню одягу через статичну електрику, яка іноді виникає в синтетичних тканинах.

Оптимізуйте свої звички

Якщо ви входите до тих 48% респондентів, у яких змінилися звички використання пральної машини, існує ще ряд способів економії електроенергії. Наприклад, ви можете використовувати пральну машину в той час, коли біржова ціна на електроенергію нижче.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я