Легкий, ситний, святковий, дієтичний, незвичайний — це все страва під назвою «салат». Просто виберіть потрібний для вас, а приготувати його дуже легко та швидко!
«Щітка» для схуднення та очищення
З наближенням весни ми хочемо перетворитися і позбутися накопичених за зимові місяці кілограмів. Одним із популярних та ефективних засобів у боротьбі із зайвою вагою є салат, який називають «Щітка».
Салат «Щітка» допомагає не лише схуднути, а й вивести шлаки та токсини з організму, ефективно очищає кишечник – не дивно, що він має таку назву. Секрет цієї чарівної страви простий: правильно підібрані і тільки свіжі овочі, а головний інгредієнт – буряк.
Рецепт салату «Щітка» було придумано майже сто років тому відомими натуропатами Бреггом та Шелтоном, основоположниками сироїдіння. Тоді його вживали не так для схуднення, як для очищення організму. Подібна їжа вважалася оптимальною для раціону людини, тому що максимально відповідала тій, якою харчувалися наші далекі пращури, коли термічна обробка продуктів ще не використовувалася.
Потрібно:
- Буряк сирий – 1 шт
- Морква – 3 невеликі або 2 середні
- Капуста – ½ маленького качана, приблизно 0,8 кг
- Оливкова олія – 1-2 ст. л.
- Сіль, лимон та перець – за смаком
Приготування:
Овочі натерти на великій тертці, заправити олією, сіллю, лимоном та перцем до смаку. Якщо провести розвантажувальний день на цьому салаті, можна за один день втратити 1-2 кілограми.
Строкатий салат з квасолею та шпротами
Чудова добавка до зеленого салату – варені яйця в комбінації з рибою. У цьому рецепті використовуються шпроти в олії, хоча з тим самим успіхом можна взяти і сардини.
Потрібно:
- Салатний мікс – 200 г
- Зварені круто яйця – 2 шт.
- Шпроти – 100 г
- Дрібна квасоля в томатному соусі (~400 г) – 1 банка
- Червона цибулина – 1 шт.
- Помідори чері – 100 г
- Йогурт без добавок – 5 ст.л.
- Майонез – 2 ст.л.
- Пікантна гірчиця – 2 ст.л.
- Цукор – ½ ч.л.
- Сіль за смаком
Приготування:
Цибулю розрізати спочатку навпіл, а потім нарізати тонкими скибочками. Яйця очистити і нарізати шматочками. Якщо помідори зовсім дрібні, залишити їх цілими, а ті, що більші, розрізати навпіл. Злити зайву олію із шпрот.
Йогурт змішати з майонезом, гірчицею, цукром та сіллю.
Акуратно перемішати листя салату з цибулею та помідорами. Зверху викласти квасолю та шпроти. Полити соусом та прикрасити яйцем.
Салат зі смажених кабачків з помідорами.
Цей дуже легкий салат салат чудово замінить основну страву.
Потрібно:
- Кабачки – 2 шт.
- Рукола – 150 г
- Помідори – 3 шт.
- Фета або бринза – 100 г
- Оливкова олія та бальзамічний соус – для заправки
- Сіль за смаком
Приготування:
Кабачки нарізати кружальцями, збризкати оливковою олією і обсмажити на грилі або сковороді з обох боків. Рукколу промити та обсушити. Помідори нарізати на кружечки, бринзу на кубики. З’єднати всі інгредієнти, посолити, заправити олією та бальзамічним соусом.
Легендарна «Чайка»
Шанувальники радянської кухні впевнені, що оригінальний рецепт «Чайки» на смак перемагає олив’є та оселедець під шубою. Страва за рецептурою проста, інгредієнти доступні в кожному супермаркеті і коштують не так дорого. Мудрити не доведеться, але гостей здивувати можна.
Потрібно:
- Курячі яйця – 2 шт.
- Сир – 100 г
- Консервований горошок – 4 ст.л.
- Петрушка, кріп – кілька гілочок
- Майонез – 2-3 ст.л.
- Сіль за смаком
Приготування:
Для початку відварити два курячі яйця, почистити і нарізати кубиками. Потім аналогічно нарізати сир. Підійде будь-яка: і плавлена, і тверда. Компоненти змішати та добити консервований горошок, а також подрібнену зелень: петрушку та кріп. Інгредієнти ретельно перемішати та заправити майонезом, а потім знову розмішати.
Сучасні кулінари відзначають, що з оригінальним рецептом можна трохи поекспериментувати, додаючи різні сорти сиру. Це змінить смаковий відтінок страви, але основа залишиться такою самою, як її пам’ятають.
Салат з тунцем та свіжими овочами.
Неймовірно простий у приготуванні та такий же неймовірно смачний!
Потрібно:
- Тунець у власному соку – 300 г
- Помідори – 2 шт.
- Кукурудза – 3 ст.л.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Зелена цибуля – 3-5 стебел
- Солоні огірки – 2 шт.
- Лимон – 1 часточка
- Оливкова олія
- Сіль та мелений чорний перець
- Зелень петрушки для прикраси
Приготування:
Дрібно нарізати солоні огірки, помідори, болгарський перець та зелену цибулю. Тунця розім’яти виделкою. У глибокій ємності перемішати усі інгредієнти. Додати кукурудзу, оливкову олію, сік часточки лимона, трохи солі та перцю. Це все!
.