У кожній країні є свої традиційні сніданки. І їх різноманіття не лише вражає, а й спокушає. Наші рецепти найсмачніших сніданків допоможуть зробити ранок приємнішим і відчути зв’язок із новою культурою.
Великобританія
Такого сніданку вистачить на цілий день. Не найкорисніший, зате найситніший варіант.
Складові:
- Свиняча сосиска/сарделька – 1 шт.
- Копчений бекон – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Консервована квасоля в томаті – банки.
- Хліб – 2 скибочки.
- Печериці – 5 шт.
- Вершкове масло.
Спосіб приготування:
- Сосиску та тонко нарізаний бекон підсмажити на сковороді.
- Квасолю викласти на іншу сковороду, посипати перцем, підігріти. Томатний соус повинен трохи загуснути. Перед подачею покладіть у квасолю шматочок вершкового масла|мастила|.
- Окремо посмажити печериці та томат у маслі.
- Яйце підсмажте на розігрітій сковорідці.
- 2 товсті скибочки хліба підсушіть у тостері.
- Викладіть все, приготовлене на тарілку.
Подивитися цю публікацію в Instagram
Іспанія
Один із традиційних сніданків у цій країні – іспанська картопляна тортилья. Ця ситна страва являє собою щось середнє між омлетом та запіканкою.
Складові:
- Картопля – 2 шт.
- Яйце – 6 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Товчений часник – 2 зубчики.
- Чебрець – 2 гілочки.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Сіль, перець – до смаку.
Спосіб приготування:
- Кабачок очистити, порізати та обсмажити на розігрітій сковороді протягом 2-3 хвилин.
- Картопля та часник очистити. Часник подрібнити, картоплю нарізати на кружечки.
- Перекласти все до сковороди і обсмажити на вогні протягом 5 хвилин на кожній стороні.
- Кабачок перекласти в сковороду до картоплі та часнику.
- Збити яйця з сіллю та перцем, вилити на овочі. Зверху посипати чебрецем.
- Готувати протягом 10 хвилин, після чого тортіль перекласти на блюдо і дати охолонути.
Подивитися цю публікацію в Instagram
Вірменія
Ще один цікавий рецепт сніданку прийшов із Вірменії – приготуємо лаваш із сиром.
Складові:
- Лаваш вірменський – 2 шт.
- Сир твердий – 30 г.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Олія вершкове – 25 г.
- Сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- Сир натерти на дрібній тертці.
- У невелику миску налити води та розчинити в ній трохи солі. Занурити лаваш у воду на 2-3 секунди.
- На розігрітій сковороді розтопити вершкове масло|мастило|. Покласти лаваш та обсмажити з двох сторін.
- У центр лаваша розбиваємо яйце, посипаємо сиром. Згортаємо та обсмажуємо 3 хвилини.
Подивитися цю публікацію в Instagram
Америка
Американські панкейки – це, мабуть, найпоширеніший сніданок. І не дарма їх так усі люблять.
Складові:
- Яйце куряче – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 2 ст.
- Молоко – 2 ст.
- Сода гашена – 1 ч.л.
- Цукор – 3 ст.
- Сіль – 1 год.
- Олія – ¼ ст.
Спосіб приготування:
- Яйця збити з|із| цукром і сіллю. Додати 1 склянку молока та продовжувати збивати.
- У суміш поступово підмішувати борошно. Продовжувати збивати. Після чого знову додати склянку молока та борошно.
- Додати в суміш олію.
- Додати|добавляти| в тісто гашену соду і знову перемішати. Залишити суміш на 5-7 хвилин.
- Обсмажувати як оладки на сковорідці.
Подивитися цю публікацію в Instagram
.