Рецепт: лазіння з гарбузом та козячим сиром

26

Можливо, варто скуштувати щось вегетаріанське?

Інгредієнти:

  • 1 цибулина
  • 2 часточки часнику
  • 2 ст.ложки оливкової олії
  • 1 невеликий горіховий гарбуз (також підійде мускатний або будь-який інший)
  • 1 ст. листків чебрецю та розмарину (можна використовувати сушені)
  • 65 г вершкового масла
  • 65 г пшеничного борошна
  • 800 мл молока
  • тертий мускатний горіх
  • 150 г тертого твердого сиру
  • 150 г напівм’якого козячого сиру
  • 150 г тертого сиру моцарелла
  • листи лазаньї

Приготування:

Обсмажуйте на сковороді дрібно нарізану цибулю та часник, доки вони не стануть золотистими.

Почистіть гарбуз і наріжте на тонкі шматочки (форма значення не має), покладіть його в каструлю разом із дрібно порубаними листочками чебрецю та розмарину. Перемішайте, накрийте кришкою та готуйте на повільному вогні близько 5 хвилин.

Приготуйте соус бешамель – в каструльці розтопіть масло|мастило|, додайте|добавляйте| муку|борошно|, перемішуючи, обсмажуйте одну хвилину. Постійно помішуючи, поступово додайте молоко. Коли соус закипить і почне булькати, потріть горіх мускатний і додайте трохи меленого перцю. Замішайте в соус твердий сир та вимкніть вогонь.

Розігрійте духовку до 180 градусів.

Складіть лазанью – намажте дно великої форми 2-3 столовими ложками соусу бешамель, викладіть листи лазаньї в один шар. Викладіть на них половину гарбузової суміші, зверху рівномірно розкладіть шматочки козячого сиру і вилийте приблизно половину соусу бешамель, розрівняйте.

Повторіть процес із другим шаром лазаньї, залишивши 4-5 ст. ложок соусу бешамель для верхнього шару.

Вилийте на верхній шар пластинок лазаньї соус бешамель, що залишився, розрівняйте і рівномірно посипте тертою моцарелою.

Накрийте фольгою та запікайте 20 хвилин.

Зніміть фольгу і запікайте ще 15-20 хвилин, поки сир не покриється золотистою скоринкою.

Прикрасьте листочками розмарину і подавайте у гарячому вигляді.

Читайте також:  Французький настрій: готуємо овочеве соте із Провансу

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я