Можливо, варто скуштувати щось вегетаріанське?
Інгредієнти:
- 1 цибулина
- 2 часточки часнику
- 2 ст.ложки оливкової олії
- 1 невеликий горіховий гарбуз (також підійде мускатний або будь-який інший)
- 1 ст. листків чебрецю та розмарину (можна використовувати сушені)
- 65 г вершкового масла
- 65 г пшеничного борошна
- 800 мл молока
- тертий мускатний горіх
- 150 г тертого твердого сиру
- 150 г напівм’якого козячого сиру
- 150 г тертого сиру моцарелла
- листи лазаньї
Приготування:
Обсмажуйте на сковороді дрібно нарізану цибулю та часник, доки вони не стануть золотистими.
Почистіть гарбуз і наріжте на тонкі шматочки (форма значення не має), покладіть його в каструлю разом із дрібно порубаними листочками чебрецю та розмарину. Перемішайте, накрийте кришкою та готуйте на повільному вогні близько 5 хвилин.
Приготуйте соус бешамель – в каструльці розтопіть масло|мастило|, додайте|добавляйте| муку|борошно|, перемішуючи, обсмажуйте одну хвилину. Постійно помішуючи, поступово додайте молоко. Коли соус закипить і почне булькати, потріть горіх мускатний і додайте трохи меленого перцю. Замішайте в соус твердий сир та вимкніть вогонь.
Розігрійте духовку до 180 градусів.
Складіть лазанью – намажте дно великої форми 2-3 столовими ложками соусу бешамель, викладіть листи лазаньї в один шар. Викладіть на них половину гарбузової суміші, зверху рівномірно розкладіть шматочки козячого сиру і вилийте приблизно половину соусу бешамель, розрівняйте.
Повторіть процес із другим шаром лазаньї, залишивши 4-5 ст. ложок соусу бешамель для верхнього шару.
Вилийте на верхній шар пластинок лазаньї соус бешамель, що залишився, розрівняйте і рівномірно посипте тертою моцарелою.
Накрийте фольгою та запікайте 20 хвилин.
Зніміть фольгу і запікайте ще 15-20 хвилин, поки сир не покриється золотистою скоринкою.
Прикрасьте листочками розмарину і подавайте у гарячому вигляді.