Число піратських нападів у Світовому океані зросло

13

Міжнародне співтовариство має уважніше стежити за ситуацією.

 

Число піратських нападів у Світовому океані зросло

Посилення піратства в Гвінейській затоці призвело до того, що в першому півріччі кількість піратських нападів у Світовому океані знову зросла. За даними Міжнародного морського бюро (IMB), у період із січня по червень сталося 65 піратських нападів та збройних пограбувань судів – порівняно з 58 інцидентами за аналогічний період минулого року. «57 судів було взято на абордаж», – повідомило у вівторок судноплавне бюро, яке входить до складу Міжнародної торгової палати (ICC). За підсумками першого кварталу IMB повідомило про найнижчу кількість зареєстрованих випадків піратства з 1993 року.

Лише у Гвінейській затоці Західної Африки у першому кварталі було зафіксовано 5 інцидентів, а у другому – 9. «З них 12 були класифіковані як збройний розбій і 2 – як піратство, в основному проти суден, які стоять на якорі в регіоні», – йдеться у повідомленні IMB. Генеральний секретар ICC-Germany Олівер Вік (Oliver Wieck) заявив, що зростання кількості нападів у Гвінейській затоці викликає занепокоєння. «Не тільки регіональна влада на місцях, а й міжнародна спільнота має тепер уважніше стежити за ситуацією і, зокрема, посилити свою військово-морську присутність».

IMB зі своїм Центром повідомлень про піратство (PRC) протягом багатьох років є координаційним центром для повідомлень про всі злочини, пов’язані з морським піратством та збройним розбоєм.

Читайте також:  Вулкан Кілауеа на Гаваях знову активний

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я