Протести на похоронній месі кардинала Пелла у Сіднеї

27

Кардинал Джордж Пелл був не лише впливовим та архіконсервативним, а й звинувачувався у жорстокому поводженні з дітьми. Похоронна служба в Австралії супроводжується протестами.

Протести на похоронній месі кардинала Пелла у Сіднеї

Заупокійна меса по скандально відомому австралійському кардиналу Джорджу Пеллу пройшла в соборі Святої Марії в Сіднеї за великої присутності поліції та супроводжувалася протестами. Пелл, який помер у Римі три тижні тому, був найвищим священнослужителем в історії Католицької церкви, засудженим за жорстоке поводження з дітьми. Однак у 2020 році він був виправданий за апеляцією, відсидівши близько 13 місяців, і звільнений із в’язниці. Протести на похоронній месі кардинала – явище виняткове.

За повідомленнями ЗМІ, у четвер тисячі людей прийшли до церкви, щоби попрощатися з ним. Багато хто дивився реквієм на екранах зовні собору. «Навіть після того, як його одноголосно виправдали Високий суд, деякі продовжували демонізувати його, – сказав архієпископ Ентоні Фішер, який звершив месу. Але він сказав, що Пелл залишив велику спадщину і був «найвпливовішим церковним діячем в історії країни».

Прем’єр-міністр Ентоні Албанезе та регіональний прем’єр штату Новий Південний Уельс Домінік Перротте не були присутні на месі. Незабаром після смерті Пелла уряд Австралії виключив можливість проведення державного похорону.

Протести на похоронній месі: буферна зона між скорботними та протестуючими

Аварійні служби встановили буферну зону між скорботними та протестуючими. «Ми тут не для того, щоб створювати проблеми, ми тут для того, щоб привернути увагу до зловживань, ось і все», – сказав один із протестувальників інформаційному агентству AAP. Організатор мітингу сказав, що учасники дотримуватимуться вказівок поліції. “Ми хочемо провести сильний, гучний, живий і помітний мітинг проти всього, за що виступав Пелл”, – сказав він. Кардинала також критикували за його консервативну позицію з таких питань, як одностатеві шлюби та право на аборт.

Читайте також:  Близько 100 людей загинули внаслідок пожежі на острові Мауї

Його труна була виставлена ​​в соборі в середу. З того часу багато людей розміщують на паркані різнокольорові стрічки на згадку про жертви насильства. За повідомленнями, скорботні намагалися зірвати їх. На короткий час виникла напруженість.

Пелл, який багато років був «номером три» у Ватикані, помер у віці 81 року після планової операції. Після заупокійної меси його мають поховати у крипті собору.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я