Постачання F-16 Україні: прорив у вирішенні питання

13

За даними Києва, підготовка українських льотчиків уже почалася. Після її завершення в Україну буде поставлено 42 винищувачі.

Під час візиту до Нідерландів президент Володимир Зеленський розповів про прорив у питанні постачання F-16 Україні. Він розраховує, що після навчання українських пілотів у країну буде поставлено 42 винищувачі, повідомив він у Telegram після переговорів із главою уряду Марком Рютте. Він також опублікував фотографію, на якій зображені він сам із широкою посмішкою і Рютте на тлі винищувача.

“Відсьогодні це стає конкретним. Ви будете в українському небі. Спасибі Нідерландам! Спасибі Марку! Дякую всім, хто допомагає”, – сказав він. За його словами, між ним і Рютте досягнуто домовленості про постачання літака. “Це тільки початок”, – сказав він.

Крім Нідерландів, про свою готовність поставити винищувач F-16, створений у США, заявила Данія. Влітку в рамках НАТО було створено коаліцію на чолі з цими двома країнами для навчання українських пілотів використанню F-16. Як можливих постачальників американських винищувачів розглядаються також Бельгія і Норвегія.

Читайте також:  "Вагнер" не отримав боєприпасів

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я