Питання, як зберегти хліб свіжим і хрустким, хвилює багатьох господинь. Це особливо актуально, якщо домочадці неактивно їдять його, а витрачатися постійно на свіжий не хочеться.
Портал УНІАН зібрав деякі лайфхаки, як зберігати хліб у свіжому вигляді.
Насамперед потрібно врахувати, що правильно зберігати хліб так, щоб він мав доступ до повітря. Тобто класти його в пакет та ще й зав’язувати не варто. В іншому випадку хліб запліснявіє від вологи, що залишилася в пакеті, досить швидко.
Як довше зберігати хліб
Щоб хліб довше залишався свіжим та ароматним, покладіть у хлібницю шматок яблука, картоплини або чайну ложку солі.
Справа в тому, що шматок яблука або картоплини, втрачаючи вологу в хлібниці, насичують нею хліб, таким чином він залишається м’яким.
А сіллю, що є абсорбентом, краще посипати саму хлібницю. Це допоможе прибрати зайву вологу, яка виділяється в процесі приготування їжі, та сприятиме тому, що хліб не покриється пліснявою.
У чому зберігати свіжоспечений хліб
Свіжоспечений хліб – домашній або магазинний – краще зберігати в тканинному або холщовому мішечку з перфорацією, щоб він дихав. Так випічка збереже свіжіти та смак до трьох днів. Також можна загорнути свіжий хліб у харчовий папір. У такому вигляді можна зберігати його в хлібниці.
Як зберегти хліб на тиждень
Цей спосіб підійде, якщо ви, наприклад, їдете на кілька днів, а вдома залишається багато хліба. Завдяки цим діям буханці точно не покриються пліснявою і доживуть до вашого повернення:
- загорнути хліб у кілька шарів харчового паперу чи пергаменту;
- покласти хліб у герметичний поліетиленовий пакет та добре зав’язати;
- прибрати хліб у холодильник.
Цей спосіб збільшить їстівність хліба на тиждень чи два. А щоб повернути йому м’якість, просто розігрійте в мікрохвильовій печі, духовці або потримайте трохи над парою.