Понад 500 загиблих під час протестів в Ірані

17

За даними правозахисників, за чотири місяці антисистемних протестів в Ірані було вбито щонайменше 522 особи. Серед загиблих – 70 неповнолітніх та 68 співробітників поліції та сил безпеки, повідомила організація Human Rights Activists News Agency (HRANA), що базується в США.

Близько 20 000 осіб також було заарештовано, 110 із них за звинуваченнями, які за ісламськими законами можуть призвести до смертного вироку, йдеться у повідомленні. Четверо протестувальників вже страчені. Протести охопили понад 160 міст країни з моменту їх початку у середині вересня, йдеться у доповіді HRANA.

Сам Іран досі не повідомив жодних подробиць про загиблих та заарештованих, а повідомлення агентства HRANA поки що не підтверджують та не спростовують це.

Протести в Ірані були викликані смертю Махси Аміні, 22-річної іранської курдянки. Вона була заарештована поліцією вдач за те, що нібито не дотримувалася обов’язкових правил носіння головної хустки. Жінка померла у поліції 16 вересня. Після її смерті по всій країні відбулися багатотисячні демонстрації проти репресивного курсу уряду та ісламської системи правління.

Читайте також:  Вагенкнехт розповідає про плани створення партії

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я