Понад 100 мільйонів людей перебувають у бігах

20

За даними ООН, кількість людей, які рятуються від воєн, конфліктів і переслідувань по всьому світу, ніколи не було настільки великою. Таким чином, ця цифра включає біженців, осіб, які шукають притулку, внутрішньо переміщених осіб та інших людей, які потребують захисту. Порівняно із ситуацією на кінець 2021 року це означає, що зараз у бігах перебуває на 13,6 мільйона людей більше, ніж рік тому – зростання на 15 відсотків.

Це неймовірне число, яке ніхто не вважав за можливе десять років тому, оголосило Агентство ООН у справах біженців у середу в Бонні. Основною причиною стрімкого зростання цього року є російське вторгнення в Україну. У перші місяці війни спостерігалася “найшвидше зростання кризи переміщення населення з часів Другої світової війни”, сказав прес-секретар. Разом із загостренням надзвичайних ситуацій в африканських країнах, Афганістані та інших регіонах це призвело до того, що кількість біженців перевищила позначку 100 мільйонів осіб.

Готовність допомогти, як і раніше, велика також і в Німеччині.

За даними Агентства ООН у справах біженців, національного партнера УВКБ ООН, на сьогоднішній день переміщено майже третину населення України. Це означає, що майже вісім мільйонів українців живуть як біженці в європейських країнах та понад 6,5 мільйонів переміщених осіб у своїй власній країні.

Готовність допомогти, як і раніше, велика, особливо в сусідніх з Україною країнах, але також і в Німеччині. Однак дискусії про прийом біженців, про відповідальність і брак можливостей стають дедалі гострішими та спекотнішими. «Але особливо зараз, коли настає зима і ще більше українців, ймовірно, будуть змушені тікати зі своєї країни, тому що інфраструктура там систематично зазнає бомбардувань, підтримка, як і раніше, терміново необхідна», – попереджає Агентство ООН у справах біженців.

Читайте також:  Багато загиблих внаслідок зіткнень у Південному Судані

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я